Gratis open les Wudang Fitness

  • Startdatum:
  • Starttijd:
  • Locatie: Dorpshuis Siegerswoude

In Siegerswoude en Ureterp zet Dyn Dao haar deuren open voor wie wil kennismaken met tai chi (taiji) en Wudang fitness. Dat gebeurt tijdens de Nationale Sportweek van 15 tot en met 29 september.

Sport je nooit of juist veel? Taiji en Wudang fitness geven je een heel nieuwe kijk op gezond bewegen. Beide sporten zijn namelijk ontwikkeld om te leren je lichaam op een gezondere manier te gebruiken. Dat betekent: bewegen vanuit een goede houding en met aandacht. Hoe beter je houding, des te minder slijtage. Ook belangrijk is dat je zuinig leert omspringen met je energie.

Kalmte in je beweging – ongeacht je tempo – speelt daarbij een grote rol. Taiji en Wudang fitness komen uit China, waar men van oudsher al streefde naar een lang, gezond leven. Hoewel de uitgangspunten voor beide sporten gelijk zijn, lijken ze op het eerste gezicht helemaal niet op elkaar.

Taiji: langzaam, met aandacht bewegen
Bij taiji lijkt het alsof de mensen in slow motion bewegen. Feitelijk is dat ook zo. Taiji is ontstaan vanuit de vechtsport, maar je voert alle bewegingen heel langzaam uit. Je leert niet om te vechten, maar je leert je lichaam heel precies te gebruiken. Juist die training zorgt ervoor dat mensen hun balans verbeteren, hun coördinatie, hun houding en hun concentratie. Uit onderzoeken komt steeds weer naar voren dat taiji blessures kan voorkomen en genezen.

Wudang fitness: snel, maar toch kalm
Bij Wudang fitness zijn de uitgangspunten voor een gezonde houding hetzelfde als bij taiji, maar hier beweeg je juist snel. Je kiest wel je eigen tempo, want het is belangrijk dat je de oefeningen goed blijft uitvoeren, dat je rustig blijft ademhalen en dat je hartslag kalm blijft. Je wordt lekker warm, maar het is de bedoeling dat je niet gaat zweten.

Er is geen muziek, zodat je echt je eigen tempo kunt kiezen. Er zijn ook geen apparaten. De instructeur doet alle oefeningen mee en zo ga je samen non-stop door van de ene oefening naar de andere. Je hele lichaam komt aan de beurt. Zo verbeter je je conditie, maar ook je flexibiliteit, coördinatie en balans.

In Siegerswoude en Ureterp
Beide sporten kun je volgen bij Dyn Dao in Siegerswoude en Ureterp. Tijdens de Nationale Sportweek van 15-29 september zijn de lessen gratis. Daarna gaan de lessen gewoon door en kun je losse lessen volgen of een 10-strippenkaart kopen.

Aanmelden
Aanmelden kan via riekytakken@dyndao.nl of  06‑29323108. Meer info: www.dyndao.nl.

Rooster open lessen Dyn Dao
Maandag17 en 24 sept.20.30-21.30 uurTaijiDe Wier Ureterp
Dinsdag18 en 25 sept.13.45-14.45 uurWudang fitnessDorpshuis Siegerswoude
Woensdag19 en 26 sept.18.55-19.55 uurWudang fitnessDorpshuis Siegerswoude
Vrijdag21 en 28 sept.15.00-16.00 uurTaiji (60+)Dorpshuis Siegerswoude

 

Geplaatst in:

Geef een reactie