Filmhuis Bakkeveen: voorstelling

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Regie:  Martin McDonagh

Gefrustreerd omdat het politieonderzoek naar de verkrachting van en  moord op haar dochter niet vordert, laat een vrouw, Mildred Hayes,  drie grote reclameborden plaatsen, net buiten haar woonplaats Ebbing, Missouri. Een ervan is een beschuldiging aan de politiechef, wat leidt tot veel ophef in het stadje.

Three Billboards was in 2018 de best bezochte film in de filmhuizen en was goed voor 127.000 bezoekers op een totaal van ruim 346.000.
De film won twee Oscars (Beste actrice en Beste bijrol) en vier Golden Globes!

Recensies:
Cinemagazine: Een film die enerzijds met beide benen op de grond staat, maar anderzijds aanspoort tot bezinning, die je net zo hard aan het lachen als aan het huilen maakt en waarin alle puzzelstukjes perfect op hun plaats vallen.

De Filmkijker: Van begin tot einde een genot om naar te kijken. Het acteerwerk is voortreffelijk.

De Filmrecensent: Er gebeurt ontzettend veel, redelijk absurd ook, maar verre van eentonig.

De Protagonisten: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri staat misschien te boek als een dramafilm, maar daar doe je de film tekort mee. Drama, komedie, melancholie en een klein beetje horror wisselen elkaar af. Een film die je eigenlijk gewoon het complete pakket aanbiedt en ook nog eens origineel en ingenieus is. Wat wil je nog meer?

Geplaatst in:

Geef een reactie