Filmhuis Bakkeveen: filmweekend

Uitnodiging Filmweekend Filmhuis Bakkeveen 2019
Datum: 8, 9 en 10 maart

De kosten van het weekend arrangement zijn slechts €25 pp. (ook voor vrienden)

Hiervoor krijg je:

  • 4 prachtige films,
  • 4 consumptiemunten,
  • een Filmhap (lekker eten tussen de 2 films op zaterdag) en natuurlijk
  • veel gezelligheid met al die andere filmliefhebbers, die op dit 2e filmweekend van het Filmhuis afkomen.

Ben je voor een film verhinderd, dan mag een ander ook gebruik maken van je toegangskaart. Je mag je toegangskaart dus eventueel delen.

Op de mailinglist staan meer dan 200 filmliefhebbers maar er zijn slechts 80 stoelen beschikbaar. Wil je verzekerd zijn van een plaats, wacht dan niet te lang met reserveren op: [email protected]

Nodig ook je buren, vrienden, en familie uit voor dit gezellig filmweekend.

 

Het programma van het Filmweekend ziet er als volgt uit:

Vrijdag 8 maart , Aanvang: 20 uur, inloop vanaf 19.30
The Here After
Wanneer John terugkeert naar zijn vader na het uitzitten van een gevangenisstraf kijkt hij er naar uit om een nieuwe start te maken. In de lokale omgeving is zijn misdaad echter nog niet vergeten noch vergeven. Johns aanwezigheid brengt het slechtste in iedereen naar boven en er ontstaat al snel een dreigende sfeer. John krijgt het gevoel verlaten te zijn door zijn vroegere vrienden en de mensen die hij liefheeft. Hij verliest zijn hoop en dezelfde agressie waardoor hij in de gevangenis is beland begint zich weer op te bouwen. Niet in staat om zijn verleden achter zich te laten besluit hij de confrontatie aan te gaan.
– Het psychologische drama ging in première op de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en was favoriet bij pers en publiek op vele internationale festivals.

 

Zaterdag 9 maart, Aanvang 17.00 uur, inloop vanaf 16.30
Eden
De jonge vrouw Eden raakt geheel in de ban van de chocola van de corpulente chef de cuisine Gregor, waarmee zij als serveerster kennis maakte op het terrasje waar zij bedient. Eden is getrouwd met Xaver en zij hebben een dochter van vijf met het syndroom van Down. Gregor is erg gecharmeerd van het meisje (en haar moeder) en hij nodigt hen uit, om eens een bezoekje te komen brengen aan zijn keuken. Er groeit een innige maar platonische relatie, ook Eden en haar huwelijk bloeien op en ze raakt eindelijk weer zwanger. Toch wordt Xaver steeds jaloerser op de kok.
– ‘Eden’ is een prachtige eetfilm en won de publieksprijs op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) 2006.
– Net als bij eerdere eetfilms als Eat Drink Man Woman, Bella Martha en Como agua para chocolate loopt het water je in de mond bij het zien van de heerlijke gerechten die Gregor bereidt.

 

Filmhap: 19.00 – 19.30

 

Zaterdag 9 maartAanvang ca. 19.30 uur
Whiplash
Andrew Neyman, een jonge jazzmuzikant, is vastberaden om koste wat kost de beste drummer van zijn elitaire conservatorium te worden. De briljante muziekdocent Terence Fletcher, die bekend staat om zijn gevreesde, spartaanse lesmethodes, leidt het beste jazz-ensemble van de school. Hij ontdekt de ambitieuze drummer en zorgt ervoor dat Andrew in zijn band terecht komt. Onder invloed van de tirannieke Fletcher wordt Andrews streven naar perfectie een onoverkomelijke obsessie. Zijn meedogenloze leraar drijft hem tot het uiterste van zijn muzikale en fysieke kunnen, maar ook bijna tot waanzin.
– Voortreffelijke film waarin jonge, ambitieuze jazzdrummer (Teller) het opneemt tegen zijn veeleisende en meedogenloze docent (een heerlijk intimiderende Simmons). Er zit geen valse noot in deze spannende en aangrijpende film.

 

Zondag 10 maart, Aanvang 16.30 uur, inloop vanaf 16.00
Song for Marion
Een hartverwarmend verhaal over het liefdevolle huwelijk tussen de gepensioneerde chagrijn Arthur en de immer vrolijke Marion. Marions grootste passie is optreden met het lokale zangkoor, terwijl Arthur vooral klaagt dat ze zichzelf voor schut zet. Maar door een ingrijpende gebeurtenis ziet hij zich gedwongen opnieuw naar zijn levenshouding te kijken. Met een beetje hulp van de charmante koorleidster Elizabeth kruipt Arthur langzaam uit zijn schulp. Een heerlijke ‘feel-good’ film.
– Uitstekende feelgood film over verlies, vriendschap en verdriet.
– Wat een lieve, warme, hartveroverende film.

Geplaatst in:

Geef een reactie