Dorpsdichter: aanmelden

  • Startdatum:
  • Starttijd:
  • Locatie: Bakkeveen

Vanaf september 2022 beschikt Bakkeveen over een dorpsdichter. Een persoon die gevoelens uit ons dorp, uit de samenleving, maar ook uit het leven verwoordt in gedichten. Voor een periode van 3 jaar mag deze poëet de rol van dorpsdichter vervullen.

Ook iets voor u om uw dichtkunsten als dorpsdichter Bakkeveen te tonen? Stuur dan vóór 30 juli 2022 uw motivatie, vergezeld van een gedicht over Bakkeveen naar het mailadres [email protected].

De kandidaten voor dorpsdichter (m/v) moeten wonen in ons dorp en liefst eerder werk hebben gepubliceerd of ermee naar buiten zijn getreden. Zo kan de jury een indruk krijgen van het vakmanschap van de kandidaat.

Samenbindend en kritisch!
De term dorpsdichter geeft aan dat het gaat om iemand die kennis heeft van en gevoel bij dat wat zich in Bakkeveen afspeelt. Van de dorpsdichter wordt het volgende verwacht: de dichter maakt 5 tot 10 keer per jaar een nieuw gedicht. De dichter geniet een grote vrijheid om kritisch te reageren op ontwikkelingen in de Bakkeveense samenleving. Dat gebeurt opbouwend en op een manier die grote delen van de bevolking aanspreekt. De gedichten worden geschreven in het Nederlands of in het Fries. De dichter zal voor de taak van dorpsdichter voor drie jaar beschikbaar zijn. De dichter is bereid om in de toekomst bij verschillende gelegenheden voor te dragen uit eigen werk. De dorpsdichter wordt waar nodig ondersteund door de Opsterlandse dichtgroep.

Jury
De uiteindelijke keuze voor een nieuwe dorpsdichter wordt gemaakt door de 3-koppige bakkeveense jury bestaande uit Daan H, Daisy H en Teun B.

Bekendmaking en vermoedelijk eerste gedicht september 2022.

We spreken en dichten!

Geplaatst in:

Geef een reactie