AtelierNatoer: Weekend Land art & beeldhouwen

  • Startdatum:
  • Starttijd:
  • Locatie: AtelierNatoer, Foarwurkerwei 5

Weekend Land art & beeldhouwen

Landschapskunst of ‘Land art’ is een stroming in de beeldende kunst waarbij het landschap lokaal verbouwd of omgevormd wordt met de bedoeling er een kunstzinnig symbolische betekenis aan te geven.

Tijdens deze workshop maken we beelden van natuurlijke materialen die je vindt in de natuur, zoals bladeren, dennenappels, takken, stenen e.d. We kunnen er bijvoorbeeld dieren, patronen, cirkels en spiralen van maken. Het is heerlijk om in de frisse lucht de natuur te ervaren, tegelijkertijd iets te leren over de natuur en deze vervolgens te gebruiken om een kunstwerk te maken.

We gaan ontdekken wat er allemaal in onze wonderlijke natuur te vinden is om mee te bouwen. We leren onze verbeelding te gebruiken.

Op vrijdag krijg je eerst een inleiding over land-art, over de plaats die het in de kunstgeschiedenis heeft en welke rol het speelde bij oude volkeren. Hierna gaan we met de fiets het bos in, we kijken met andere ogen naar de natuur. We gaan op zoek naar bestaande beelden waaraan we wat toevoegen of waar we wat bij weghalen, maar we creëren ook nieuwe beelden van aanwezig natuurlijk materiaal. We zetten dit op de foto om zaterdagochtend te bespreken in het atelier.

Op zaterdagochtend gaan we weer het bos de Slotplaats in om met onze nieuwe “land-art-bril” op zoek te gaan naar een betekenisvolle plek, waaraan we al dan niet iets toevoegen. Ook die zetten we op de foto. Na de lunch gaan we aan de slag met o.a. albast en speksteen o.l.v. Alie Popkema. We maken dan een beeld die we ook naar huis kunnen meenemen.

Zondagochtend bespreken we de foto’s en maken we in het atelier o.l.v. Alie en Michel een beeld/sculptuur wat hiervoor symbool staat. We maken het beeld van natuurlijke materialen. We sluiten het weekend af met een gezamenlijke lunch.

  • Tijdsduur vrijdagmiddag 14.00 tot zondagmiddag 14.00 uur
  • Docent Alie Popkema (www.keunst.com) en Michel Pol
  • Deelnemers 5-10
  • Kosten € 125,- per weekend (incl. materiaal, koffie/thee en 2x eenvoudige lunch)
  • Zelf meenemen: fiets (eventueel te leen)
  • Datums: weekend 25-27 maart 2022, weekend 2-4 september en weekend 7-9 oktober 2022

Aanmelden: [email protected]

Atelier Natoer
Foarwurkerwei 5
Bakkeveen
www.galerienatoer.frl
[email protected]

Geplaatst in:

Geef een reactie