Zonnebloem bij blijspel Frieschepalen

Gasten De Zonnebloem bij hilarisch blijspel

Het blijspel ‘Alle Ballen op Bertha’ is al opgevoerd door veel toneelverenigingen. De spelers van ‘Nij Libben’ uit Frieschepalen brachten deze klassieker in drie bedrijven in het dorpshuis op de planken. Op woensdagmiddag 21 februari was de eerste voorstelling, die werd bijgewoond door gasten van De Zonnebloem Ureterp e.o. . Zij amuseerden zich kostelijk in een uitverkochte zaal.

Een korte samenvatting.
t stuk speelt zich af in café ‘De Warme bal’, een gezellig, maar zeer gedateerd café dat zijn beste tijd wel heeft gehad. Het café wordt gerund door Bertha Wolters (gespeeld door Sylvia van der Werf). Haar partner is de onhandige Job Blom, vertolkt door Wolter Stoker. In de kroeg komen eigenlijk alleen nog maar een paar vaste stamgasten. Gelukkig wordt het café financieel ondersteund door de neef van Bertha. Anders had het café niet meer bestaan. De neef van Bertha, een baron met veel centen, denkt dat Bertha een goedlopend en chique restaurant heeft. Als blijkt dat hij een bezoek komt brengen gooit Bertha alles in de strijd om van het café een chique restaurant te maken. Stamgast Mieke (gespeeld door Joke, zij is een vrijwilligster van de Zonnebloem Ureterp e.o.), die elke ochtend langs komt moet plotseling de rol van een fijne dame aannemen.
De komische ontwikkelingen volgen elkaar daarna in snel tempo op.

Debutant Marten ter Veen bracht fraai de vileine baron Harry van Voorst tot leven en  Lammert Jongsma, de andere nieuwkomer bij Nij Libben, stal de show als burgemeester Geart Schut.  Paulien Merk, ook al debuterend bij Nij Libben, kroop ‘in de huid’ van culinair recensent Lieke van der Stap. Alle spelers uit het programmaboekje stonden garant voor een vermakelijke voorstelling onder regie van Tineke van Smeden. Ook de mensen van geluid en licht en de decorbouwers verdienen een compliment.

Het was een geslaagde middag….

Geplaatst in: Zonnebloem

Geef een reactie