Muurschildering TIP & Dúndelle

De muur van het Toeristisch Informatiepunt Bakkeveen (TIP) en deels Dúndelle is sinds vrijdag voorzien van een eigen muurschildering, gemaakt door de Franse kunstenaar Aero.

Het graffiti werk van Aero is geïnspireerd door de mens en de natuur. Dat is bewust gekozen. Het TIP is het vertrekpunt voor mooie wandelingen in de bossen of duinen van Bakkeveen.

Het project werd begeleid door Writer’s Block, een organisatie die verschillende vormen van kunst in de publieke ruimte realiseert, cureert en organiseert. De organisatie begon in 2018 met het realiseren van enkele muurschilderingen in Leeuwarden. Inmiddels zijn er meer dan 180 muurschilderingen gerealiseerd in vijf verschillende provincies.

De Franse kunstenaar Aero staat bekend om zijn grote hyperrealistische muurschilderingen. Zijn kunstwerken tonen alledaagse scènes of portretten, vaak geschilderd in een specifiek kleurenpalet. Zijn artistieke ontdekkingsreis begon in de graffitiwereld van de jaren ‘90, waarbij hij de spuitbus omarmde als zijn voornaamste expressiemiddel.

In een periode van 2 weken is de grote vrij kale muur omgetoverd tot een bron van recreatieve inspiratie. Zie hieronder enkele foto’s van “the making of ….”en het eindresultaat tijdens de opening op vrijdagmiddag 22 maart.

Foto’s zijn van Kim Walstra, Tiny Groustra en Janneke van Gorkum

Geplaatst in: TIP-Bakkeveen

Geef een reactie