Voedselactie Oekraïne

Oekraïne Voedselactie Bakkeveen

Op 9 en 10 Februari 2024 wordt een Oekraïne Voedselactie gehouden in Bakkeveen. Een actie opgezet door de Friese rijders om voedsel en geld in te zamelen voor de burgers en hulpbehoevenden in de frontlinie in Oekraïne.

Samen met de 3 noordelijke provincies willen we 100.000 Bananendozen voedsel naar Oekraïne brengen !

Van het ingezamelde voedsel worden voedselpakketten samengesteld, bestemd voor kwetsbare mensen in Oekraïne. Het ontvangen van een voedselpakket is voor hen een enorme bemoediging. De pakketten maken onderdeel uit van de lokale zorg die aan deze kwetsbare mensen wordt geboden.

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 Februari in de Poiesz supermarkt in Bakkeveen delen vrijwilligers voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkt doen de boodschapjes extra en kunnen deze afgeven aan de vrijwilligers.

Het geld dat wordt verzameld, wordt besteed aan vervoer. Wekelijks gaan er 2 à 3 vrachtwagens vol voedselpakketten naar Oekraïne. De voedsel pakketten worden zo spoedig mogelijk, meestal al binnen 2 weken, vanuit Haulerwijk afgeleverd bij de noodlijdende bevolking in Oekraïne.

Helpt u mee?

Voor meer informatie: www.frieserijders.nl

Actiegroep Bakkeveen, Frieschepalen en Siegerswoude

Bent u niet in de gelegenheid om naar de winkel te komen, uw gift is van harte aanbevolen en wordt voor 100% besteed aan de actie. Bankgegevens: NL 92 RABO 0140 2913 42 t.n.v. Friese Rijders
Of u brengt uw bijdrage bij een van de vrijwilligers aan huis, adressen staan op de website van de friese rijders.

Geplaatst in: Oproepen

Geef een reactie