Kerstwandeling: de voorbereidingen

Voorbereidingen van de 46e kerstwandeling van Bakkeveen op 2e kerstdag !

Kijk hier voor algemene informatie

Hieronder stand van zaken per 20 december

 • Het weer
  We hebben lang op droog weer gewacht. Maar dat lijkt er niet te komen. Wellicht dat het juist 2e kerstdag wel droog is. Maar de overvloedige regen van de afgelopen maanden en ook afgelopen dagen maakt het dat sommige paden deels onbegaanbaar zijn geworden. Soms staat er zelfs een stukje onder water. Daarom veranderen de routes nog steeds en dat zal tot in het weekend zo zijn: af en toe wisselt er een pad of komt er asfalt voor in de plaats.
 • De routes
  De afstanden zijn als volgt:
  5 km is in werkelijkheid 5,3km
  7 km is in werkelijkheid 7,1 km
  10 km is in werkelijkheid 10,3 km
  15 km is in werkelijkheid 15,2 km
  Bovengenoemde werkelijke afstanden kunnen nog veranderen afhankelijk van de toestand van de paden. Je zult sowieso stevige schoenen aan moeten trekken, want een enkel waterplasje of wat modder is niet te vermijden.
 • De “koek- en zopie tent”
  Deze keer weer een binnenruimte. Speciaal voor deze kerstwandeling ingericht. Wel contante betaling van de consumpties. De verkopen zijn weer voor het goede doel: World Servants en Gospelkoor Sjir El Shaddai! uit De Wilp.
  Er zijn 4 toiletten en buiten staat een plaskruis voor de heren.
 • De puzzel
  Deze is voor ongeveer de helft klaar.
 • Start- en finishlocatie Dúndelle
  Net als vorig jaar is de ingang aan de linkerzijkant van het gebouw: spandoekjes wijzen je de weg! De finish is dezelfde ingang als de start-ingang.
  Er kan vanaf 9 uur gestart worden; op dat moment kun je de zon nog op zien komen….
 1. Kunnen de routes ook met de rolstoel worden afgelegd? Nee. De normale routes kennen paden waar je af en toe een boomwortel, bladeren, zachtere ondergrond of zoiets aantreft. Echt natuurlijke paden dus. Met een rolstoel is echt niet te doen.
 2. Mogen honden mee?  Ja, maar wel aan de lijn !! En hondenpoepzakjes mee voor het geval dat. De gevulde zakjes wel meenemen en niet in het terrein achterlaten.
 3. Kan er gepind worden? Ja, er zijn pin-automaten bij de start.
 4. Kan ik ook voor-inschrijven? Nee, inschrijven kan alleen ter plekke op 2e kerstdag.
 5. Kan ik met kinderwagen de 5 km lopen?  Dat kan alleen als je met 2 volwassenen bent en de kinderwagen op enkele plekken op kunt tillen.
Geplaatst in: Kerstwandeling

Geef een reactie