Kerstwandeling: de laatste info.

Voorbereidingen van de 46e kerstwandeling van Bakkeveen op 2e kerstdag !

Kijk hier voor algemene informatie

Hieronder stand van zaken per maandagochtend 25 december 2023

 • Het weer
  Het lijkt net op 2e kerstdag overdag redelijk droog te zijn met zowaar af en toe wat zon. Ook in de voorgaande avond/nacht niet al te veel regen. Dus de paden hebben kans een beetje te drogen.
  Vooral in het natuurgebied ten oosten van Bakkeveen staan delen onder water en zijn daarmee onbegaanbaar. De paden die daar doorheen lopen gebruiken we niet. Dat wil niet zeggen dat de resterende paden overal droog zijn. Meestal wel harde ondergrond, maar ook met  her en der waterplassen. Bij een waterplas kun je meestal nog goed langs de rand van het pad lopen. En we hebben deze aflevering gekozen maar meer verharde paden dan gebruikelijk.
  Trek stevige en hoge schoenen aan. Dan heb je de minste kans om natte voeten te krijgen.
  .
 • De routes
  De afstanden zijn als volgt:
  5 km is in werkelijkheid 5,3km (rust: na 3 km)
  7 km is in werkelijkheid 7,2 km (rust: na 3 km)
  10 km is in werkelijkheid 10,5 km (rust: na 6,3 km)
  15 km is in werkelijkheid 15,6 km (rust na: 7,0 km)
  .
 • De “koek- en zopie tent”
  Deze keer weer een binnenruimte. Speciaal voor deze kerstwandeling ingericht. Wel contante betaling van de consumpties. De verkopen zijn weer voor het goede doel: World Servants en Gospelkoor Sjir El Shaddai! uit De Wilp.
  Er zijn 4 toiletten en buiten staat een plaskruis voor de heren.
  .
 • De puzzel
  De puzzel is (volgens ons) behoorlijk gemakkelijker dan die van vorig jaar. 15 vragen die betrekking hebben op de omgeving waar je loopt en dan alleen waar de routes van alle 4 afstanden over hetzelfde traject lopen. Neem even een pen mee als je aan de puzzel mee wilt doen !
  .
 • Start- en finishlocatie Dúndelle
  Net als vorig jaar is de ingang aan de linkerzijkant van het gebouw: spandoekjes wijzen je de weg! De finish is dezelfde ingang als de start-ingang. Volwassenen betalen € 5,– en kinderen (t/m 12) € 4,– (je krijgt routebeschrijving, kom snert en herinnering).
  Er kan vanaf 9 uur gestart worden; op dat moment kun je de zon nog op zien komen….
  .
 • Kunnen de routes ook met de rolstoel worden afgelegd? Nee. De normale routes kennen paden waar je af en toe een boomwortel, bladeren, zachtere ondergrond of zoiets aantreft. Echt natuurlijke paden dus. Met een rolstoel is echt niet te doen.
 • Mogen honden mee?  Ja, maar wel aan de lijn !! En hondenpoepzakjes mee voor het geval dat. De gevulde zakjes wel meenemen en niet in het terrein achterlaten.
 • Kan er gepind worden? Ja, er zijn pin-automaten bij de start.
 • Kan ik ook voor-inschrijven? Nee, inschrijven kan alleen ter plekke op 2e kerstdag.
 • Kan ik met kinderwagen de 5 km lopen?  Dat kan alleen als je met 2 volwassenen bent en de kinderwagen op enkele plekken op kunt tillen.
Geplaatst in: Kerstwandeling

3 reacties op “Kerstwandeling: de laatste info.

 1. Corrie zegt:

  We hopen van de partij te zijn. Weer eens door het mooie gebied rond Bakkeveen te lopen. Een beetje traditie voor ons geworden. Alvast hartelijk dank voor alle voorbereidingen. Geert en Corrie, Emmeloord

 2. Johannes Hooghiem, Burum zegt:

  Heb de 15 km gelopen. Mooie route. Zie hiervoor mijn foto’s https://photos.app.goo.gl/Ds67g9x8PSscGFGy6

Geef een reactie