Impressie en puzzel Kerstwandeling 2023

De 46e kerstwandeling op 26 december 2023 is goed verlopen. Er zijn 2236 deelnemers geturfd. Het weer zat mee. Eindelijk eens een dag waarop nauwelijks regen wordt verwacht. Circa 9 graden; wel stevige wind en mogelijk beetje zon.
De voorgaande dagen en weken zat het weer niet mee. Overvloedige regen in het natste jaar sinds begin van de neerslagmetingen in Nederland. Dat betekende dat het grondwater weer was aangevuld en in de lager gelegen delen van de terreinen steeds meer water komt te staan. Elke week overstroomde wel ergens ene pad en moesten de routes worden aangepast. Eigenlijk was er in het gebied van It Fryske Gea en StaatsBosBeheer aan de oostkant van Bakkeveen nog maar 1 route bruikbaar. Die is dus gekozen. De 5 km route moest op laatste moment nog worden aangepast: 10 cm water over een lengte van ca 10 meter en je kon er met goed fatsoen niet omheen: dus over de straat wandelen.

Al en met deze keer een niet erg bijzondere route. Maar waarschijnlijk omdat juist deze 2e kerstdag het eindelijk (zo goed als) droog was, kon men er weer eens op uit en klaagde niemand over de her en der natte paden.

De puzzel
Deze keer hadden we de puzzel wat gemakkelijker gemaakt. Er zijn ca 150 antwoorden ingeleverd. 30 waren helemaal goed en hadden als oplossing “Natte kerstdagen“. Uit deze 30 zijn de volgende winnaars getrokken:

4 troostprijzen van € 25,– Cadeaubon van Plaza De Kolk in Bakkeveen

  • Fam. Siebold, Groningen
  • Fam. Boersma, Siegerswoude
  • Fam. Van der Kooi, Burgum
  • Fam. Van der Hoeven, Wolvega

Hoofdprijs: luchtballonvaart over Bakkeveen op zaterdag 13 juli 2024 (zie ook www.bakkeveen.nl/ballon):

  • Freek Fennema, Lemmer

Wat waren de antwoorden die wij bedoelden? Klik hier. 
Het beste antwoord is goed; het hoeft dus (al dan niet met opzet) niet exact correct te zijn.

Hieronder impressie van de 46e kerstwandeling.
Foto’s van Martijn van der Vaart, Fam. de Vries, Fam. Hooghiem en de “bezemwagen”.

Onderstaande foto’s zijn van www.martijnvandervaart.nl 

Onderstaande 5 foto’s zijn van fam. De Vries.

Onderstaande 6 foto’s zijn van Joost Hooghiem. Bekijk hier al zijn gemaakte foto’s gedurende de 15 km kerstwandeling

De laatste 4 foto’s van de “bezemwagen“.

Geplaatst in: Kerstwandeling

Geef een reactie