Gouden speld voorzitter Zonnebloem

Gouden speld voorzitter Zonnebloem Ureterp

Voorzitter Marian Doorgeest van de Zonnebloemafdeling Ureterp e.o. werd op 24 november tijdens een vrijwilligersbijeenkomst in MFC De Swingel in Wijnjewoude gehuldigd omdat ze vijfentwintig jaar vrijwilliger is van De Zonnebloem.

Maaike Walthuis van het regiobestuur Zuid Oost Friesland reikte de blij verraste jubilaris de gouden speld uit en natuurlijk waren er bloemen.

Marian Doorgeest uit Drachten is 1998 bij De Zonnebloem gekomen. Ze is als vrijwilliger actief in verschillende afdelingen en functies, is momenteel voorzitter van de afdeling Ureterp e.o, maakte deel van het regiobestuur en vertegenwoordigt de afdeling Ureterp e.o. op regionale en landelijke bijeenkomsten. “De Zonnebloem zit in mijn hart”, zei de jubilaris, wiens afdeling zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking.

Irma Weening van het afdelingsbestuur Ureterp e.o. blikte terug.  “Begin november 1998 kwam je als vrijwilliger bij De Zonnebloem. Eind november was er een gezellige avond met Sint en Piet en alle vrijwilligers van onze afdeling. Die avond waren er enkele prijsjes te verdelen en jij viel nogal vaak in de prijzen. Toen zei jij meteen: “Ja, nu kan ik niet meer weg bij De Zonnebloem”, en je bent altijd gebleven.

Tijdens de vergaderingen met de vrijwilligers viel jij op. Je stelde kritische vragen en had goede ideeën. Aan jou werd gevraagd of je voorzitter wilde worden van De Zonnebloem, afdeling Ureterp. Je hoefde hier niet zolang over na te denken en zei meteen volmondig ja.

Er zijn onder jouw leiding veel nieuwe activiteiten opgestart, waaraan enthousiast wordt deelgenomen door mensen voor wie de Zonnebloem zich inzet.

Irma Weening

Geplaatst in: Zonnebloem

Geef een reactie