Bermen zorgen voor een onveilige verkeerssituaties?

De bermen langs de weg Dwarswyk en Bremerwei zorgen voor onveilige verkeerssituaties.

In de bermen langs de weg liggen sporen van auto’s, tractoren en vrachtauto’s. Het verkeer moet bij tegenliggers uitwijken naar de berm om zo een botsing te voorkomen. (dit i.v.m. dat de wegen niet breed genoeg zijn)

Normaal gesproken is het niet zo’n probleem als men ‘iets’ moet uitwijken naar de berm, maar dat lijkt nu met alle neerslag en verzakkingen niet het geval. De grasbetontegels die naast de weg liggen zijn dusdanig verzakt (+/- 14 cm) dat dit gevaarlijke verkeerssituaties kunnen opleveren. Omdat de grasbetontegels een stuk lager liggen dan de weg (asfalt), brokkelt het asfalt aan de randen beetje bij beetje af. Wat leidt tot scherpe randen aan het asfalt / grasbetontegels, waardoor er lekke banden aan voornamelijk auto’s kan ontstaan. (de wangen van een autoband zijn een stuk minder sterk dan het loopvlak)

De verzakking van de grasbetontegels is ook mede veroorzaakt doordat het verkeer in 2020 / 2021 moest omrijden, omdat de Mjûmster Wei was afgesloten. Die werkzaamheden zijn hier nog eens te bewonderen.

De gemeente Opsterland heeft al een keer te kennen geven dat na het afronden van de werkzaamheden van de Mjûmster Wei deze ‘gevaarlijke bermen’ aan te zullen pakken. (blijkbaar zullen we daar nog even op moeten wachten)

Meldingen (slechte wegen, borden, plantsoen, overlast, enzovoort…) over openbare ruimte kunnen worden gedaan via de website van de gemeente Opsterland. Klik hier om een melding te kunnen doen.

Geplaatst in: 2023-gebeurtenissen

Geef een reactie