DE BOSK viert Burendag

Buurtvereniging Burendag 2023

Op 23 september vierden 39 volwassenen en 11 kinderen van buurtvereniging de Bosk burendag. Hoewel het weer veelbelovend was werden er ook buien voorspeld. Daarom vond een deel van de activiteiten plaats in de loods die Foppe en Miranda Benedictus welwillend ter beschikking stelden.

Het begon met een ontvangst om 15:00 uur met thee/koffie en een stuk oranjekoek met slagroom.

Daarna was het tijd voor spelletjes, 5 in totaal met ook 5 groepjes deelnemers. Tot ons grote genoegen regende het tijdens de spelletjes (bijna) niet.

 

De volgende spelletjes werden achtereenvolgens door de deelnemers bezocht:

  • Stokvangen, een moeilijk behendigheidsspel, voor de kleineren onder ons soms wel erg moeilijk, maar ook voor de volwassenen nog een hele uitdaging al waren er enkelen onder ons die kennelijk nooit anders hadden gedaan. Al met al erg vermakelijk.
  • Ballen gooien; In een opblaasbaar decor moesten ballen door gaten in een voortdurend bewegende achtergrond worden gegooid.
  • Aangepaste jeu de boules, vooral voor de jongsten een leuk spel.
  • Eendjes vissen, vooral voor de jongsten onder ons een leuk spel, ook al lieten de volwassenen zich niet onbetuigd.
  • Ringen gooien, een spel met veel hilariteit.

 

Na de spelletjes begaven we ons allemaal naar de loods, waar kon worden genoten van hapjes en drankjes. In de tussentijd maakte een jury zich op om uit te maken wie de winnaar was van de spelletjes. Na enig rekenwerk kwam de jury tot de conclusie dat de meeste punten waren behaald door het team van Jan v.d. Schaaf, die werd verblijd met een grote doos bonbons. Intussen was het wachten op de warme maaltijd en zo konden we genieten van een overheerlijk Chinees buffet. Voor de kinderen waren er broodjes knakworst en poffertjes. Het feestmaal werd afgesloten met voor iedereen een ijsje.

Al met al een geslaagde burendag.

 

Geplaatst in: De Bosk

Geef een reactie