Slotplaats wint Restaurantprijs : € 13.000,–

Jouke-Piet Drijfhout Restaurant Landgoed De Slotplaats Bakkeveen wint de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023 !!!

Dinsdag 19 september organiseerde Euro-Toques Nederland de “Euro-Toques Cookware Company Restaurantprijs 2023” op zijn wedstrijdvloer tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam.

In totaal gingen vijf Euro-Toques Nederland chefs en hun team de strijd met elkaar aan. Euro-Toques Nederland heeft in samenwerking met The Cookware Company deze Restaurantprijs in het leven geroepen voor restaurants die de kernwaarden van Euro-Toques onderschrijven en uitdragen. Opdracht was het bereiden van een drie gangen menu met eigen duurzame seizoens- en streekproducten. Omdat Euro-Toques een restaurantvereniging is, zijn daarbij Hospitality en wijn-spijs combinaties van even groot belang. Daarom werden er ook bijpassende dranken geschonken die toegelicht werden door eigen maître.

Het oordeel van de vakjury.
De vakjury ,waarin winnaar 2022, Dennis Willems beoordeelde de verschillende gerechten van de chefs op texture, smaak, compositie, cuisson, creativiteit en verantwoording van de chef. Hierbij werden chef patron Jouke-Piet Drijfhout, Chef Cor Hamming en maître Dirkje Grijpstra met grote voorsprong de terechte winnaars. Zij kregen uit handen van Kees Spaan die The Cookware Company vertegenwoordigde een cheque van maar liefst 13.000 Euro aan Pfas vrije Greenpan potten en pannen en Piet Hein bestek van Royal Van Kempen en Begeer. De 2e prijs van 7.000 euro ging naar Chef Sander de Vette en zijn team restaurant de Mandemaaker Bunschoten Spakenburg en de 3e prijs van 3.500 euro ging naar chef Dimitri Roedoe en souschef Ruben Bos van restaurant ’t Ambachthuys in Rotterdam.

Proef waar je eet, ontdek waar je bent.
Samenwerken en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven is Jouke op het lijf geschreven. Zijn motto: “van kennis delen wordt je beter.” Jouke haalt zijn ingrediënten liefst van heel dichtbij. “De natuur brengt me meer dan ik nodig heb”. Zo komt “de groente van de maand” van Streekboer Boer & Chef, de geiten- en koemelk van boerderijen uit het dorp, de kruiden en kruiden oliën van Mieke Wesdorp van Midgard, vis van Veldman uit Harlingen en vlees van slagerij Biesma. Ook vader Drijfhout heeft een eigen groentetuin. Maar Jouke gaat verder. De restafval van het restaurant gaat naar de scharrelvarkens van de zorgboerderij voor ouderen een eindje verderop. Deze ouderen vouwen tevens de servetten voor het restaurant. En de plaatselijke pottenbakker maakt servies voor het restaurant en vazen voor de landgoedwinkel die partner Mieke Rijnbeek runt. De droom van Jouke is een verbindende rol te spelen tussen mens en natuur.

De biefstukzwam.
Jouke’s wens was de biefstukzwam en rode bietjes te bereiden voor de vakjury. Pas op maandagmiddag, toen hij nog een rondje over het landgoed maakte kwam hij deze zwam tegen. Toen wist hij dat alles goed zou komen. En zo geschiedde het…

Geplaatst in: Slotplaats

2 reacties op “Slotplaats wint Restaurantprijs : € 13.000,–

  1. Ine zegt:

    Gefeliciteerd! Dik verdiend!

  2. Dick zegt:

    Culinaire en Culturele hotspot van Bakkeveen!

Geef een reactie