Impressie vlooienmarkt 19 augustus

De markt van 19 augustus was er weer een, waarbij de weersverwachting aangaf dat het niet droog zou blijven. Toch was de markt op de voorgaande dag tijdens het middaguur al volgeboekt met 600 standhouders.

De volgende ochtend was het om 4 uur nog een onbewolkte sterrenhemel. Om 6:20 uur zagen we de zon opkomen; het begon inmiddels al wat bewolkt te worden. Rond 7 uur was de zon achter de wolken verdwenen en deze hebben we voor het einde van de markt ook niet teruggezien. Dat was ook maar een geluk: met weinig wind, hoge luchtvochtigheid en temperatuur oplopend van 18 naar 25 graden. Hierdoor was het nog aangenaam marktweer.

In de loop van de ochtend druppelde het een paar keer uit de zwaarbewolkt lucht. Maar dat deerde niemand. Ook bezoekers niet; het is vooral tussen 10 en 11 uur erg druk geweest.

Het was jammer dat net na 12 uur er een klein buitje overkwam. Veel bezoekers en standhouders namen het besluit om tegelijkertijd te vertrekken. Dit gaf een behoorlijke opstopping op de straat door Bakkeveen. Hierdoor moesten de auto’s die op het terrein het verst van de straat stonden het langst wachten om te kunnen vertrekken (omdat men de auto’s die dichter bij de straat stonden steeds maar in liet voegen). Zonder buitje was het vertrek veel geleidelijker met minder overlast verlopen.

Na het buitje was het een stuk rustiger en ging zo langzamerhand iedereen inpakken. Maar al met al toch een geslaagde markt.

Onderstaande foto’s (www.martijnvandervaart.nl) geven een impressie van de markt. De laatste foto’s zijn genomen tot vlak voor het buitje van 12 uur.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2023, Vlooienmarkten

Geef een reactie