Naam van de nieuwe school ….

Mocht je afgelopen week hebben afgevraagd wat doen die gekke “stelten” en woorden hier verspreid in het dorp op hekken, in bomen en langs de straat? Dit was een onderdeel van de fusie op het cultureel vlak van beide scholen (De Oanrin en Betrouwen).

Kate Schlingemann en Alie Popkema hebben bij alle leerlingen woorden op gehaald. Wat neem je mee naar de nieuwe school en wat laat je achter. Met deze woorden zijn gedichten gemaakt.

Daarnaast hebben de leerlingen de buurt hun meest belangrijke woorden verspreid door het dorp.  Op “stelten” en of voetstappen. Dit met een knipoog naar de logo’s van de beide scholen.

Alle leerlingen hadden daarover een geheimhoudingsakte ondertekend.

Wat gebeurt er?
Waarom die woorden?
Sttttt niemand die het zei..

Gisteren en vandaag (dinsdag 11 juli 2023) werd het duidelijk voor de ouders en vele bewoners van Bakkeveen.

Alles kwam samen in een tweedaagse cultuurfestival, waarbij de woorden als input werden gebruikt. In een workshops o.a. animatie, dans en werd alles verbonden.

Dit resulteerde in een kunstwerk op het plein. Alle woorden die verspreid waren kwamen terug in het kunstwerk.  De voetstapjes, de stelten, de woorden..

Daarbij werd er gezamenlijk door de groepen 1 en 2 een hele grote taart getekend op het plein waarbij zelf taart eten ook belangrijk was.

Dinsdagmiddag (11 juli 2023) kwamen de ouders en andere belangstellenden kijken bij de dans, animatievoorstelling en de mooie blauw drukken.

Leerlingen van groep 3 en 4 onthullen de nieuwe naam met blauwdrukken ……

Skoalle de Dúnwizer.

De nu nog verantwoordelijke directeuren ontvingen een boek met herinneringen aan beide scholen, “tips” en meer…..

Dit boek ligt de komende week nog bij de ingang van Betrouwen. Welkom om daar nog iets in te schrijven…

Lees ook artikel in de Sa!

 

Geplaatst in: 2023-gebeurtenissen

Geef een reactie