Impressie vlooienmarkt 17 juni

De 2e markt van juni is traditioneel kleiner dan de andere markten. Dat is al zo sinds de introductie van deze “langste”-dag markt in 2001, 22 jaar geleden. Maar van de half-juni dip is weinig meer te merken. Deze markt 431 standhouders. Afgemeten naar het aantal parkeerders op de parkeerweilanden, was dit de drukste markt (verhouding stands/publiek) dit jaar.

Het zou een zonnige dag worden met temperaturen boven de 25 graden. Dat liep wat anders. Pas rond 10 uur kwam de zon erdoor. In de ochtend veel zomers geklede mensen die het niet allemaal warm hadden. De kilheid was na 10 uur snel vergeten. De temperatuur liep snel op van 15 naar boven de 20 graden. In de luwte van de (zwakke) wind en de brandende zon werd het toen al snel te warm. Dat was ook aan het publiek te merken: vanaf 10 uur vertrokken er meer dan dat er kwamen, meestal ligt dat tijdstip later. De meeste mensen hadden er toen al meer dan 2 uren struinen over de markt opzitten. De beste handel vond dan ook voor 10 uur plaats, maar over het geheel genomen viel er niks te klagen bij de meeste standhouders.
De markt eindigde door de warmte wel iets vroeger, maar na 13 uur stonden er toch nog (veel) meer standhouders dan verwacht.

Hieronder een foto-impressie, tussen 11 en kwart voor 12. De zon deed toen zijn werk al ….

De volgende markt is op zaterdagochtend 1 juli. Kijk hier voor meer info en boeken: www.bakkeveen.nl/markt

foto’s www.martijnvandervaart.nl 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2023, Vlooienmarkten

Geef een reactie