Impressie avond-4-daagse 2023, dag 3

De temperaturen stijgen, maar het aantal nog te wandelen kilometers neemt af. Na deze vrijdag nog 1 dag !

Vrijdag werd het al warmer en met temperaturen rond de 27 graden bij de start om 18 uur was het op sommige plekken echt warm.  Alle deelnemers startten bij de midgetgolfbanen en liepen dan meteen door terrein van Outdoor Bakkeveen. Hier konden de kinderen zien welke klim-, klauter- en spelmaterialen beschikbaar zijn voor feestjes en uitjes.

Vervolgens naar het “rolstoelpad”: lopend richting Allardsoog. De 5 km kwam daar natuurlijk lang niet aan toe. Via de Mjumsterwei en Dwarswyk gingen ze aan de achterzijde van de Bosmanege weer het bos in.  De 10 km liep wel door het gebied van StaatsBosBeheer en It Fryske Gea naar Nieuw-Allardsoog. Daar werd de Jarig van der Wielen Wei overgestoken en even later Friesland verlaten. De onzichtbare grens met de provincie Groningen en gemeente Westerkwartier werd overgestoken. Bij fam. Bosma aan het eind van het gravelpad was de traktatie van de 10/15 km.

Daarna een traject door weilanden om op een mooi gemaaid graspad uit te komen.  Dit is het historische “Waze”-pad: de grens tussen Friesland en Groningen. Daarvoor was er nog een planningsfoutje: er liep jongvee in een perceel weiland dat er niet had moeten zijn. Of andersom: de dam in de sloot zat net aan de andere kant van de afrastering dan gepland.

Na het historische pad nog een vervelend stukje over de Bremerwei en Dwarswyk om daarna weer de landerijen in te gaan richting achterzijde Bosmanege. Bijna rechttoe rechtaan liepen de wandelaars naar de Slotsingel in Bakkeveen en vandaar door een aantal straten in de woonwijk naar de finish bij Dundelle. De temperatuur is inmiddels gedaald tot een lekkere 23 graden.
Zaterdag de laatste dag. Lees vooral www.bakkeveen.nl/a4d over hoe de intocht gaat en waar je de intocht kunt bekijken.

Er is vanavond gewandeld over de privé terreinen van:

  • Nieuw-Allardsoog
  • fam. Brockhus
  • fam. Bosma
  • fam. Drenth
  • fam. Rieskes
  • fam. T. de Jong
  • Mts De jong

Hieronder een foto-impressie van de donderdagavond (foto’s: Martijn v/d Vaart)

 

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie