Impressie vlooienmarkt 6 mei

Het was een erg drukke markt en ook wel spannend i.v.m. het weer.

Voor zaterdag 6 mei werd (grotendeels) droog weer verwacht met ook redelijke temperaturen. Het aantal aanmeldingen van standhouders ging dan ook vrij snel: op dinsdag (eerste dag aanmelden) waren er voor de middag al 300.  Woensdagavond was het aantal standhouders gestegen naar 530. Rond 16 uur op donderdag was de 600 bereikt en is “VOL” gemeld. Vanaf dat moment viel er niet meer te reserveren. Velen waren teleurgesteld.

Een tegenvaller was dat het vrijdag regende met in Bakkeveen nog ongeveer 15 mm, maar de markt-grasterreinen konden deze hoeveelheid neerslag nog wel aan. De mist die in de avond was ontstaan is in het tweede deel van de nacht opgetrokken. Dus om 4 uur zaterdagochtend stond eigenlijk niets een goede markt meer in de weg. Toch was het tussen 6 en 7:30 uur wel spannend met de regen. Er hing een stevige bui vlak ten noorden van Bakkeveen; uiteindelijk kregen we er een paar spatten van mee.

Er zijn ca 600 standhouders geweest. Bijna alle parkeerterreinen voor bezoekers raakten in de loop van de ochtend “vol”. Nou ja vol, er vielen natuurlijk ook weer gaten door vertrekkende bezoekers. Rond 10 uur kwam de zon door en werd het een lekkere temperatuurrond de 15 graden en nauwelijks wind. Het was erg druk met bezoekers; er werd over het algemene goede handel gedaan.

Na 12 uur betrok de lucht. Gelukkig bleef het nog droog tot iets na 13 uur. Dan valt er tot half 2 ca 5 mm regen. Iedereen kan dan snel met opruimen: alles op de kar en in de auto om te voorkomen dat het nat regent. Gevolg is dat bezoekers en standhouders allemaal tegelijkertijd willen vertrekken. De straat door Bakkeveen stond helemaal vol. Daarom zijn de auto’s van de oostelijke parkeerterreinen richting Allardsoog verwezen: een klein stukje om maar veel sneller.
Als bijna iedereen weg is gaat het om 13:50 uur gaat het echt los met de regen: 15 mm regen in een kwartiertje tijd.

Het was , afgezien van de regen aan het einde, een zeer geslaagde markt!

Hieronder een foto impressie tussen 8:30 en 12:00 uur. (foto’s martijnvandervaart.nl)

 

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2023, Vlooienmarkten

Geef een reactie