Impressie Crea- & smulmarkt 2023

Traditionele op de vrijdag na Hemelvaart is de Crea- & Smulmarkt. Dat was in 2023 vrijdag 19 mei.

De weersverwachtingen en -omstandigheden zijn erg belangrijk voor het slagen van een buitenactiviteit. Het weer was gewoon goed; temperaturen van iets onder de 20 graden. Wel wat wind, maar in de luwte viel dat mee. Dit goede weer werd al dagen van te voren verwacht, zodat iedereen zich er op in kon stellen.

Er waren 44 marktkramen aangemeld; slechts 1 moest zich noodgedwongen een paar dagen van te voren afmelden. Het is goed druk geweest op de markt. Het duurde tot ver na 18 uur voordat de laatste standhouders vertrokken waren. De markt begon om 11 uur, maar daarvoor liepen er al veel bezoekers rond.

Op het grasveld voor “De Herberg” stond de gratis draaimolen “De Groene Draak”. Bij deze draaimolen is het de hele dag druk geweest. Er naast trad Ute Kaiser op met doeken: grote doeken en kleine doeken. De kinderen (en ook volwassenen, konden meedoen om er een kleurrijk spektakel van te maken. Clown Slem en “Kunst op stelten” kon je de hele middag op het terrein tegenkomen !

Op het plein voor de Herberg waren 5 stands van Ambachtelijk Friesland: Fineerwerk, Fries Houtsnijwerk, Weefwerk, Vlechten met Wilgenteen en een Wolspinster.

Hieronder een foto impressie met foto’s van www.martijnvandervaart.nl en JanvD

 

Geplaatst in: Crea & Smulmarkt

Geef een reactie