Impressie bootdagtocht Zonnebloem

Op donderdag 11 mei jl. konden de trossen weer los voor de gasten van de Zonnebloemafdeling Ureterp e.o.. De jaarlijkse bootdagtocht waar menigeen graag bij aanwezig wil zijn.

De deelnemers waren met bussen opgehaald uit Ureterp en de omliggende dorpen en naar de Loswal in Drachten gebracht. Hier lag de Tourist VI aangemeerd.

Nadat de dames en heren allemaal een plaats hadden gevonden op het beneden of boven dek, was er een welkomstwoord van de kapitein, Menno van der Werf. De boot was inmiddels vertrokken; tijd voor koffie of thee met uiteraard gebak. De vrijwilligers zorgden er, samen met de bemanning, voor dat iedereen kon genieten. Er was een mooie vaarroute uitgestippeld over de Friese wateren.

Tijd voor een drankje en een hapje, waarbij een advocaatje met slagroom niet kon uitblijven.

Voor de lunch werd er aangemeerd in Grou, daar stond de cateraar klaar met de warme maaltijd, heerlijke stamppot boerenkool of zuurkool met spekjes en worst. Dat ging er bij iedereen wel in, evenals het ijsje met slagroom als dessert.

In de middag was de gebruikelijke verloting, ook dit jaar met vele, leuke prijsjes. Velen konden een leuke verrassing in ontvangst nemen, enkelen hadden helaas deze keer geen geluk. Tijdens dit alles werd de inwendige mens niet vergeten, eerst koffie/thee met een koekje en ter afsluiting nog een drankje met hapje.

Alle deelnemers en vrijwilligers kregen namens de Zonnebloemafdeling een klein presentje als aandenken aan deze bootdagtocht.

Rond half 5 was de haven van Drachten weer in zicht, de vrijwilligers en de vrijwillige verpleegkundigen werden bedankt voor hun inzet, samen met de bemanning van de boot.
Het was weer een zeer geslaagde bootdagtocht.

Zonnebloemafdeling Ureterp e.o.

Geplaatst in: Zonnebloem

Geef een reactie