Avond-4-daagse: 7-10 juni

In de eerste volle week van juni wordt de 66e avond-4-daagse van Bakkeveen gehouden; dat is woensdag 7 tot en met zaterdag 10 juni. 

Elke avond wandel  je traditiegetrouw door een mix van natuurgebieden en privé terreinen: bossen, weilanden, zandwegen wisselen elkaar af en soms over een stukje straat.

Volwassenen lopen ook
De avond-4-daagse was in beginsel een sportieve activiteiten voor basisschoolkinderen. Echter steeds meer volwassenen wandelen mee, zij  kunnen meteen als eersten om 18 uur starten of na de laatste groep scholieren om ca 18:30 uur. Er is keuze uit 3 afstanden: 5, 10 en 15 km. De 15 km is speciaal voor de wat meer ervaren wandelaar.

Verandering
De start en finish op de parkeerterreinen bij het sportpark; dat was vorig jaar ook al zo. Melden met startkaarten op het terras van Zwembad/Dúndelle.
De route van de intocht is gewijzigd. Op de zaterdagavond kunnen de groepen verzamelen op de Alde Drintse wei achter het voetbalveld (en achter zwembad); dus op het onverharde deel. De intocht gaat via de straten Nije Buorren en Mjûmster Wei. Hiermee worden verkeersopstoppingen op de doorgaande wegen zoveel mogelijk voorkomen.

Even opletten:

  • Honden mogen niet mee, dit omdat de routes ook over beschermd gebied en privéterrein voeren.
  • Elke avond onderweg een traktatie.
  • De routes zijn bepijld èn op GPX formaat beschikbaar via de site
  • Op de laatste avond (de zaterdag !) zijn er natuurlijk weer diverse muziekkorpsen die je verwelkomen.
  • De kosten bedragen €  5,– pp voor 4 dagen wandelen met medaille!

Maak ’s avonds even een lekker ommetje in de omgeving waarbij je ook over terreinen waar je normaal gesproken niet komt! Gezond en genieten tegelijkertijd.

Meer info en voor-inschrijven:  www.bakkeveen.nl/wandel

De voorinschrijving sluit zondagavond 4 juni. Daarna kun je je alleen nog inschrijven op de startlokatie (bij zwembad) vanaf 17:30 uur.

team Avond-4-daagse
Tip-Bakkeveen

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie