Planning en voortgang centrum Bakkeveen

De gemeente stuurde vandaag het volgende bericht aan Plaatselijk Belang Bakkeveen:

De oude lichtmasten staan nog steeds op de Brink in Bakkeveen. Nu met de nieuwe inrichting van de Brink ziet het er een beetje vreemd uit.

In het voortraject is er een verlichtingsplan gemaakt waar een nieuwe plekken voor de masten zijn bepaald. Aannemersbedrijf Nota Infra heeft een onderaannemer ingeschakeld die de bestaande masten gaat verplaatsen naar de nieuwe plekken. Voordat de verplaatsing kan plaatsvinden moet Liander nieuwe aansluitingen maken op de verlichtingskabel. Alleen Liander mag deze werkzaamheden uitvoeren. Bij Liander is de aanvraag bij de start van het werk gedaan, maar zij hebben ook te maken met een onderbezetting en werkdruk. Met andere woorden kan het nog enige tijd duren voordat dit wordt opgepakt.

Van onze kant [=gemeente] houden we de vinger aan de pols en houden we de druk erop. Wanneer de nieuwe lichtmasten worden geleverd worden de oude lichtmasten opgenomen en vervangen door de nieuwe. Wat betreft het type nieuwe lichtmasten worden dit dezelfde masten als aan de “Lange Singel” staan. De kleur wordt dezelfde kleur groen waarin ook de bankjes voor de Brink zijn geleverd.

Planning
Voor wat de planning betreft zijn we inmiddels bezig op de Mjumster Wei. Deze wordt in de komende weken bestraat. Als laatste wordt er een laag asfalt verwijderd en opnieuw aangebracht vanaf de kruising Tsjerkewal naar de Brink. Deze werkzaamheden staan gepland op 28 en 29 maart. Voor deze werkzaamheden zijn we wel afhankelijk van goed weer dus is de planning even onder voorbehoud. Op deze 2 dagen wordt het verkeer vanuit Waskemeer richting Frieschepalen weer omgeleid.
Als laatste worden de beplantingsvakken voorzien van planten / bomen.

Einde bericht van gemeente. Hieronder nog 3 foto’s van Sandi van 2 maart 11:30 uur.

 

Geplaatst in: 2023-gebeurtenissen

Geef een reactie