Jeugd actief bij V.V.-Bakkeveen

Voetbal Vereniging Bakkeveen organiseerde op woensdagmiddag 8 maart een ‘open jeugd training’ voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

Er hadden zich 22 kinderen (jongens en meisjes) voor opgegeven en al ruim voor aanvang stroomde de kinderen het sportcomplex binnen. De één al helemaal in voetbalkleding en de andere gewoon met een spijkerbroek aan. Ook veel ouders, Opa’s en Oma’s waren aanwezig.

Na een korte warming-up werden de kinderen in 2 groepjes onderverdeeld bij de trainers Rennie en Dennis en kregen daar een professionele training, die ze vol enthousiasme allemaal keurig volbrachten. Na een korte onderbreking voor een glaasje limonade in de kleedkamer kwamen de spelers(sters) weer terug op het veld om afsluitend een onderling partijtje te spelen.

Toen het laatste fluitsignaal klonk waren de meeste teleurgesteld dat de training al was afgelopen. In de kantine hebben we de kinderen bedankt voor hun enthousiasme en aanwezigheid en aangeboden om vanaf 4 april bij vv Bakkeveen te komen trainen. Een zakje chips mee en voldaan gingen ze allemaal huiswaarts.

Inmiddels hebben 11 kinderen aangegeven te komen trainen en de andere 11 maken eerst zwemmen af en komen dan mogelijk alsnog.

Wij kunnen als voetbalvereniging terugkijken op een geslaagde middag en zullen zeker op korte termijn nog een open jeugd training inplannen.

Talenten circuit De Oanrin
De Oanrin in Bakkeveen organiseert een aantal keren per schooljaar op de vrijdagmiddagen een blok van een aantal weken genoemd ‘Het talentencircuit’. Deze periode staat dit geheel in het teken van sportiviteit. De kinderen van groep 3 t/m 8 konden kiezen uit een 3-tal sporten: Voetbal, survival en tennis. Toen de vraag bij vv Bakkeveen binnen kwam hebben we aangegeven daar graag aan mee te willen werken en verzorgt vv Bakkeveen 4 vrijdagmiddagen onder leiding van Rennie en Jos een complete training voor een groep van 18 tot 20 kinderen. Voor vv Bakkeveen een mooie gelegenheid om de jeugd in aanraking te laten komen met voetbal.

Jos Brouwer

Geplaatst in: Voetbal

Geef een reactie