Werkzaamheden ‘de Brink’

Een kleine update betreft de werkzaamheden aan de Brink (centrum in Bakkeveen). Laatste bericht was van 10 januari over de start van de werkzaamheden van fase 1b. Nu zijn we inmiddels weer zo’n 13 werkdagen verder, waar het weer (regen en vorst) toch wel een kleine stempel heeft gedrukt op de vordering van de werkzaamheden. Desalniettemin komen de contouren/vormgeving van het ‘nieuwe plein’ wel steeds meer in zicht.

Zo zijn er al de nodige grondwerkzaamheden verricht. De trottoirkolken zijn verwijderd, deze worden vervangen door straatkolken om zo het regenwater weer goed af te voeren. Daarnaast zijn de nieuwe ‘busbaanbanden’ uit en op hoogte gezet, zodat het straatwerk daar weer op kan worden aangesloten. Er is metselwerk verricht aan de muur (gele kleur) bij de sluis, deze is iets omhoog gebracht zodat deze aansluit met het plein, waardoor er optisch een groter oppervlakte wordt gecreëerd.

De damwanden bij de sluis zijn voor twee derde vervangen en het laatste deel zal ongeveer nog zo’n week in beslag nemen, mits er geen tegenvallers zijn.

Vandaag (vrijdag 27 januari) is het eerste deel van de Foarwurker Wei ook bestraat.

Onderstaand een aantal foto’s van de werkzaamheden van de afgelopen dagen (foto’s Martijn vd Vaart)


Foto’s 17-1-2023

Foto’s 18-1-2023

Foto’s 20-1-2023

Foto’s 25-1-2023

Foto’s 26-1-2023

Foto’s 27-1-2023

Geplaatst in: 2023-gebeurtenissen

1 reactie op “Werkzaamheden ‘de Brink’

  1. Douwe Klijnstra zegt:

    Qua detaillering zijn er nog wel verbeterpunten denkbaar. Bijvoorbeeld de hoeken van het gele keermuurtjes langs de sluis, deze zijn extreem vandalisme gevoelig. Afsluiten met een groot (natuursteen)blok zou beter zijn. Er is ook een zachte gele steen gebruikt, vatbaar voor vervuiling. De aansluiting op de bestaande muur blijft zichtbaar en juist daarom zou dat uniform moeten gebeuren.
    Beetje zonde voor zo’n kostbaar project.

Geef een reactie