Kerstpuzzel-4: voor de buitenpuzzelaars

Hallo kerstpuzzelaars,

Dit artikel gaat over de rode tekst (kerstpuzzel 4).
Kerstpuzzel-1: klik hier
Kerstpuzzel-2: klik hier
Kerstpuzzel-3: klik hier
Kerstpuzzel-4: zie hieronder

Dit jaar 2022 willen we graag voor iedereen weer wat puzzelvreugde brengen in de decembermaand. Daarom hebben we 4 verschillende puzzels waar u aan mee kunt doen.

 1. Voor de kinderen is er een kleurplaat pag 20, hiervoor, om in te kleuren. (Dit is een verwijzing naar dorpskrant Slûswachter, december 2022)
 2. Voor de binnen puzzelaars is er een kruiswoordpuzzel in deze Slûswacht er te vinden (pag 23). Dezelfde puzzel zal ook op bakkeveen.nl komen te staan. Alle antwoorden zijn het afgelopen jaar voorbij gekomen in de Slûswachter of op bakkeveen.nl.
 3. Dit jaar hebben we een kleine fotopuzzel. Er zullen via de Instagrampagina kerstpuzzelbakkeveen en bakkeveen.nl 10 foto’s met bijbehorende vragen worden gedeeld. 
 4. Voor de buiten puzzelaars hebben we dit jaar een nieuwe puzzel. Deze kan ook overdag gedaan worden. Er worden op verschillende plekken kerstballen opgehangen of neergelegd. In elke kerstbal is een letter(s) en een aanwijzing voor de volgende bal te vinden. Alle letters samen leveren een zin op.
  In de bal is een groene en rode kant te zien. Op de groene kant is de letter(s) te zien.

  De rode kant is de aanwijzing voor de volgende bal te lezen. Door de aanwijzing op te volgen is de volgende bal dus te vinden.
  Van 17 december t/m 30 december hangen/liggen de ballen verspreid door het dorp.
  Er zijn in totaal 17 ballen te vinden.
  Let op: de ballen laten hangen, zodat iedereen op eigen moment kan puzzelen.  De zin is in de vakjes hieronder in te vullen:

De aanwijzing voor de eerste bal is: Aan het begin van de bebouwde kom van Bakkeveen ligt bal nummer één

 

Kortom heel wat te puzzelen. We hebben daarbij ook weer leuke prijzen te vergeven die we verloten onder de goede inzendingen. Voor degene die alle puzzels goed inleveren hebben we nog een hoofdprijs te vergeven. Onder de goede inzendingen van puzzel 2, 3 en 4 samen wordt een ballonvaart verloot! Dat maakt het puzzelen misschien nog extra leuk!

Inleveren van de puzzels kan tot 31 december via het mailadres [email protected] of in de brievenbus die staat bij kapsalon Greatz Hair (tijdens openingstijden).

We wensen iedereen heel veel puzzel plezier en hopen op veel reacties!

Groeten van de kerstpuzzelmakers M, A en N

Geplaatst in: Bakkeveen

1 reactie op “Kerstpuzzel-4: voor de buitenpuzzelaars

 1. Kerstpuzzelmakers zegt:

  Mochten jullie ballen missen, dat kan kloppen. De ballen worden kapot gemaakt of ze worden weg gegooid. Mochten jullie niet verder kunnen, laat het dan weten! Groetjes de puzzelmakers

Geef een reactie