Alweer oplichting met pin-code

Maandag 19 december 2022 omstreeks 11:30 uur heeft er wederom een oplichting in Bakkeveen plaatsgevonden. Deze keer was het één jongeman, gekleed in donker shirt met lichte print, donker jasje er over en donkere broek, donkerblond en 20-25 jaar die de oplichtingstruc uitvoerde. Hij deed zich voor als een Rabobank medewerker.

De truc: hij is achter de betreffende mevrouw aan gelopen en heeft het pasje uit de portemonnee gehaald.
Vervolgens is mevrouw gebeld door zgn medewerker van de Rabobank met de mededeling dat ze haar pasje kwijt zou zijn. Dat klopte en blijkbaar heeft mevrouw in paniek haar pincode doorgegeven. Er is veel geld van de (spaar)-rekening gehaald. Mogelijk dat een deel nog kan worden teruggehaald, omdat snel contact is opgenomen met de fraudehelpdesk.

Als iemand deze jongeman (en eventuele handlanger) heeft gezien, of de auto waar ze in zaten dit graag aan de politie doorgeven.

Plaats delict: op de hoek Greate Kamp/ Mjûmsterwei.

Deze mevrouw was zich erg bewust van de oplichting een week eerder in Bakkeveen; dat zou haar niet overkomen.  Klik hier voor de oplichting van een week eerder. 

We kunnen niet vaak genoeg waarschuwen: de pincode aan niemand doorgeven, ook niet aan iemand die zegt van de bank te zijn.

Geplaatst in: Bakkeveen

6 reacties op “Alweer oplichting met pin-code

 1. Pietsje zegt:

  Bakkeveen

  Zeg jongeman,
  Waar dacht je aan toen je vanmorgen wakker werd? Dacht je aan die dikke auto? Of aan die mooie vakantie die je met je vrienden door gaat brengen? Of aan je dikke, vette bankrekening, die eigenlijk niet van jou is maar van je slachtoffers? Heb je gedacht aan hen toen je opstond? Of speelt je geweten geen rol? Heb je gedacht aan je baan bij de Rabobank? Oh nee, je werkt natuurlijk helemaal niet bij de Rabobank. Je doet maar alsof. Tegen je slachtoffers, meestal oudere mensen, vertel je dat je daar werkt. Je wilt graag hun pas, de reader heb je zelf al meegenomen, om zo vervolgens grote sommen geld door te sluizen naar een rekening die van jou of van een van je handlangers is.
  Sta je wel er wel eens bij stil dat dit ook jou moeder of opa/oma kan overkomen jongeman?
  Vandaag overkwam het mijn 83 jarige, hulpbehoevende moeder. Je boekte al haar spaargeld van de rekening. Geld waar zij heel lang voor heeft gewerkt (samen met mijn vader). Mijn ouders werkten hard en heel veel uren in de week. Mijn vader zei altijd:’Ik ben maar een arbeider’ . Maar ze hadden na lang zwoegen toch kunnen sparen. Mijn vader leeft niet meer, maar mijn moeder is altijd zuinig gebleven.
  Heb je enig idee wat dit met haar doet?
  Haar leven staat op de kop!
  Het grote bedrag dat je haar afhandig hebt gemaakt is heel erg, maar nog erger is dat wat je bij haar kapot hebt gemaakt.
  Jij bent nog jong. Zo’n 20-30 jaar oud. Donkerblond haar, goed nederlands sprekend en niet zo lang. Je droeg een donkere jas en daar onder een shirt/trui met lichte opdruk/letters.
  Ik heb kinderen van ongeveer jouw leeftijd. Maar wat ben ik blij dat jij daar niet één van bent!

 2. buurtbewoner zegt:

  Er liepen hier gisteren door de straat ook Jeh.getuigen. Althans dat hopen we dan maar. Misschien moeten zij zich maar een tijdje afzijdig houden, want het roept tegenwoordig verwarring op. Criminelen meten zich nu ook een goedgekleed en vriendelijk imago aan, om vertrouwd over te komen.

 3. Jetty zegt:

  Maak stiekem een foto, bij mijn moeder staat hij nog op het netvlies.
  Stuur deze maar door naar Pietsje of naar mij, we verwijderen de foto gelijk als hij het niet is, anders sturen we het door naar de politie.

Geef een reactie