Noodlokalen voor De Oanrin in Bakkeveen

BAKKEVEEN De gemeente Opsterland plaatst een noodgebouw op het terrein van cbs Betrouwen om de leerlingen van de onderbouw van obs De Oanrin vanaf de voorjaarsvakantie onderdak te bieden.

Deze leerlingen krijgen nu les in mfc Dúndelle, omdat door een slechte vloer een deel van De Oanrin niet gebruikt kan worden. Uit nader onderzoek blijkt nu dat de vloer ook niet tegen redelijke kosten te repareren is.

Lesgeven op twee locaties is voor De Oanrin niet praktisch. Bovendien hebben andere gebruikers de ruimte in Dúndelle nodig. Daarom kiest Opsterland nu voor een noodvoorziening tussen de naast elkaar gelegen scholen. Om de lessen niet te veel te verstoren wordt de noodhuisvesting in de voorjaarsvakantie geplaatst.

De gemeenteraad moet nog wel akkoord geven voor het benodigde budget (circa 275.000 euro) voor de aanschaf van de noodunit. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de kinderen tot het einde van het jaar les zouden krijgen in Dúndelle. Dat wordt dus nu iets langer.

Hoelang de noodvoorziening er moet staan is onbekend. De Oanrin en Betrouwen onderzoeken momenteel een fusie tussen beide scholen.

 

Bron: sa24.nl

Geplaatst in: 2022-gebeurtenissen

2 reacties op “Noodlokalen voor De Oanrin in Bakkeveen

 1. John zegt:

  Volgens mij was de planning om in 2023 een nieuwe school te bouwen. (wat oorspronkelijk 2018 was, vervolgens 2020 maar steeds is verschoven door financiën) Waarom dan 275.000 euro inverteren in een tijdelijke noodunit? Investeer dit in de nieuwe school! En maak ook eens een beetje tempo met dit plan, want van uitstel komt afstel. Daarnaast is de kans ook nog mogelijk dat er helemaal geen school meer komt in Bakkeveen. (daar zijn ook voorbeelden van)

 2. Gerrit zegt:

  Was je nu eerder met een nieuwe school beginnen te bouwen dan had je het geld wat je nu extra kwijt bent kunnen gebruiken voor nieuwr school en gymzaal
  Domdomdomdomdomdomdomdom
  Nu gooi je geld over de balk
  Welke knappe kopen zijn toch niet zo slim dat ze dachten dat ze waren

Geef een reactie