Northern Prog Festival

9e Northern Prog Festival
Siegersoude

Muziekliefhebbers opgelet: kom uit je bank en laat je verrassen door 4 prachtige bands uit binnen- en buitenland!

Op zaterdag 5 november a.s. vindt het negende Northern Prog Festival plaats in de Uthof te Siegerswoude.

Het NPF is een muziekfestival voor de liefhebbers van progressieve rock muziek, zoals de symfonische rock (bijvoorbeeld GENESIS en PINK FLOYD), de prog-metal (bijvoorbeeld DREAM THEATER en NIGHTWISH) en neo-prog (bijvoorbeeld KAYAK en FOCUS). Dit genre kent wereldwijd veel aanhangers en in Nederland zijn een aantal grote en kleinere zalen en festivals helemaal gericht op deze doelgroep. Het NPF is de voortzetting van het ProgFarm festival wat 15 jaar lang in Bakkeveen werd georganiseerd en is het enige festival in zijn soort in Noord-Nederland.

Elk jaar vult de Uthof in Siegerswoude zich met zo’n 150 tot 200 muziekliefhebbers uit binnen- én buitenland en is er naast de muziek van 4 bands ook de mogelijkheid om bij de diverse stands cd’s en andere merchandise te bemachtigen.

Het festival begint om 15.30 uur (deuren open vanaf 14.30 uur).

De band Chain Reaktor uit Utrecht opent het festival. Deze nieuwe band, die bestaat sinds 2020, heeft één cd op zijn naam staan (Homesick, 2021). Inmiddels zijn ze druk bezig in de studio voor een vervolg.

De organiserende band Leap Day zal als tweede act spelen. Inmiddels zijn deze Friezen opgeklommen tot de top van de Nederlandse progrock wereld en met hun laatste cd (Treehouse) die wereldwijd uitstekend ontvangen werd, zijn ze ook internationaal een graag geziene gast.

De band Less Is Lessie uit Polen is als derde aan de beurt. Deze ook nog jonge band bestaat sinds 2019 en heeft inmiddels 1 studioproduct afgeleverd. Kwaliteitsrock uit Oost-Europa!

En dan de hoofdact van de dag: Also Eden uit Engeland. Een grote naam, die ze al op talloze festivals hebben waargemaakt. En dat zullen ze op het 9e NPF ook zeker gaan doen! We kunnen rekenen op een knallende show van deze Britse alleskunners!

De muziek waar we in de jaren ’70 mee zijn opgegroeid is nog springlevend! Natuurlijk is deze muziek met zijn tijd meegegaan en alles klinkt fris en modern. Kom uit je bank en laat je verrassen door prachtige gitaarsolo’s en toetsengeweld. Kom genieten van de enorm gemoedelijke sfeer en beleef samen met al die andere muziekliefhebbers uit binnen- én buitenland een onvergetelijke dag op het leukste festival in het Noorden van ons land!

Tot ziens op zaterdag 5 november!!!

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal (€ 30) en via northernprog.nl in de voorverkoop (€ 25)

Geplaatst in: Evenementen

1 reactie op “Northern Prog Festival

  1. Eric-Jan zegt:

    Is er dit jaar 2023 ook weer een Northern Prog Festival

Geef een reactie