Muziekpodium: Ad Vanderveen en Kersten de Ligny

Beste muziekvrienden,

Na een hartverwarmend optreden van Michael Prins maken we ons op voor de terugkeer van een grootheid in het pittoreske Bakkeveen. Op vrijdag 28 oktober 2022 ontvangen we Ad Vanderveen, die wordt vergezeld door zijn vaste zang- én levenspartner Kirsten de Ligny.

Ad Vanderveen wordt door veel liefhebbers beschouwd als Neerlands beste Singer-Songwriter. Wellicht wordt dat beïnvloed doordat hij vaak wordt vergeleken met Neil Young – zijn stijl vertoont onmiskenbaar gelijkenissen met dit internationale muziekicoon. Ad deelt bovendien nog iets anders met Neilhem: de Canadese roots via zijn overzeese familie. Ad’s familie van moeders kant woont grotendeels in Canada en Ad heeft daar in zijn jeugd veel tijd doorgebracht, dat kwam de kennis en uitspraak van de Engelse taal met onvervalst Canadese tongval ten goede.

Ad Vanderveen, woonachtig in Amsterdam maakt al decennialang prachtige muziek – muzikaal boeiend en steevast voorzien van geweldige poëtische teksten. Zijn oeuvre is na al die jaren indrukwekkend. Hij bracht meer dan 40 albums uit en bouwde een enorme schare fans op – trouwe liefhebbers over de hele wereld die hem op de voet volgen.

Zijn talent wordt ook bij zijn collega muzikanten gewaardeerd. Hij musiceerde in allerlei samenwerkingsprojecten met grote muzikanten over de hele wereld. Al Kooper, Al Perkins, Leland Sklar, David Olney, Flaco Jimenez, Iain Matthews, Eliza Gilkyson, John Gorka, Eric Andersen, om een paar namen te noemen. Trouwe bezoekers van ons podium herkennen hier wat artiesten die ook al in Bakkeveen hebben opgetreden. Recentelijk nodigde niemand minder dan Van Morrison Ad Vanderveen persoonlijk uit als zijn openingsact, nadat hij diens album ‘Worlds Within’ had gehoord.

Ad Vanderveen zong en speelde al Americana voordat het woord uitgevonden was, Zijn songs hebben altijd elementen van rock, roots, folk en country in zich. In Bakkeveen wordt hij muzikaal terzijde gestaan door Kersten de Ligny. Haar bijzondere stem geeft een prachtige extra touch aan Ad’s liedjes.

Wil je eerst wat achtergrondinformatie, of checken wat voor soort muziek je mag verwachten, klik dan op DEZE LINK.

Reserveren kan via deze link: www.muziekpodiumbakkeveen.nl

Vrijdag 28 oktober: 

  • Ad Vanderveen & Kersten de Ligny
  • Deur open om 19.30 uur
  • Aanvang concert 20.30 uur
  • Prijs € 20,– p.p.
  • Ca. 90 plaatsen, en vol = vol
Geplaatst in: Muziekpodium

1 reactie op “Muziekpodium: Ad Vanderveen en Kersten de Ligny

  1. Durk Bouma zegt:

    Was een prachtig optreden, top.

Geef een reactie