Wegwerkzaamheden Tsjerkewâl / Mandewyk in volle gang.

Maandag 26 september is aannemer Koninklijke Sjouke Dijkstra met de wegwerkzaamheden tussen Bakkeveen en Waskemeer gestart.


Ze zijn maandag / dinsdag begonnen met het verwijderen van de grastegels/bermblokken. Woensdag werd het asfalt gefreesd door Freesmij. Een speciale freesmachine schraapt alle asfalt centimeter voor centimeter weg en het oude asfalt wordt vervolgens met vrachtauto’s afgevoerd.

Aan de zijkant van de weg is nog eens een strook van 1,5 meter extra (diep) gefreesd, deze werd daarna gelijk voorzien van nieuw asfalt. Daarna moet er nog een laag van +/- 6 centimeter asfalt aangebracht worden en mocht dat klaar zijn, zal er nog een afwerklaag van 2 á 3 centimeter worden aangebracht.

Als het weer een beetje meewerkt kan er doorgewerkt worden, mocht er veel regen komen dan kan dit voor wat vertraging zorgen. Wel opmerkelijk dat er veel verkeer over de afgesloten weg rijdt… lijndiensten, campers, enzovoort. Blijkbaar zijn de vele borden niet duidelijk genoeg.

(voor de detailplanning zie eerder geplaatst bericht op Bakkeveen.nl) 

 

Onderstaand een aantal foto’s (foto’s Martijn van der Vaart)

 

Foto’s 27-09-2022:

Foto’s 28-09-2022:

Foto’s 29-09-2022:

Foto’s 30-09-2022:

Geplaatst in: 2022-gebeurtenissen

4 reacties op “Wegwerkzaamheden Tsjerkewâl / Mandewyk in volle gang.

 1. D.R. zegt:

  Weer mooi in beeld gebracht Martijn!

 2. Wilfred Groeneveld zegt:

  Gelijk ook glasvezel leggen?

  • Jan van Dalen zegt:

   Buitengebied heeft al sinds zomer 2020 glasvezel ! Hopelijk blijven de glasvezels heel bij deze renovatie van de straat…..

 3. K. Veenstra zegt:

  Zijn de bedrijven wel bereikbaar?

Geef een reactie