Renovatie fietspaden kan beginnen

Onderstaand persbericht van de Provincie Fryslân gaat over de renovatie van de bestaande recreatieve fietspaden tussen Bakkeveen en Wijnjewoude. 

Aanpak fietspaden tussen Wijnjewoude en Bakkeveen
Met een bijdrage uit de regiodeal Zuidoost Fryslân hebben Natuurmonumenten, Staatbosbeheer, gemeente Opsterland en Provincie Fryslân een overeenkomst gesloten om de fietspaden tussen Wijnjewoude en Bakkeveen op te knappen.

Met deze aanpak wordt de asfaltverharding vervangen door beton. Naar verwachting kan met het beschikbare budget de helft van deze fietspaden worden aangepakt. Daarom is een volgorde afgesproken van welke fietspaden als eerste worden aangepakt. De fietspaden nabij de Slotplaats en in het Oude Bosch hebben daarbij de hoogste prioriteit gekregen. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart, zodat het werk in 2023 kan worden uitgevoerd.

Voor de aanpak van zo’n 10,5 kilometer recreatieve fietspaden nabij de Slotplaats, in het Oude Bosch en de Duurswouderheide is een totaalbudget van €859.000 beschikbaar gesteld. Daarvan komt zo’n € 285.000 uit de Regiodeal. De gemeente Opsterland, Natuurmonumenten en Staatbosbeheer stellen gezamenlijk zo’n € 524.000 beschikbaar. Verder heeft de Stichting Vlooienmarkt Bakkeveen een bijdrage van € 50.000 toegezegd. [voor de duidelijkheid: dit is dan voor ongeveer de helft van de 10,5 km; voor de andere helft is nog geen geld, red]

De dorpsbelangen Wijnjewoude en Bakkeveen zijn al enige jaren met de gemeente in gesprek over het achterstallige onderhoud van de recreatieve fietspaden tussen beide dorpen. De eigenaren van deze fietspaden, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, hebben onvoldoende middelen om deze fietspaden goed te onderhouden. Daarom is vanuit de gebiedsontwikkeling Koningsdiep een aanvraag bij de regiodeal Zuidoost Fryslân ingediend. De bijdrage uit deze regiodeal heeft de bovengenoemde partijen nu in beweging gebracht. In de overeenkomst is afgesproken dat de provincie Fryslân vanuit de gebiedsontwikkeling Koningsdiep opdrachtgever wordt voor de aanpak van deze recreatieve fietspaden.

Geplaatst in: Vlooienmarkten, Wandelen & fietsen

7 reacties op “Renovatie fietspaden kan beginnen

 1. Petra de Jong zegt:

  O wat zou dat fijn zijn als er eindelijk eens een fietspad tussen Bakkeveen en Allardsoog kwam!

 2. Laura zegt:

  Helemaal mee eens en ook zoveel veiliger voor oa de schoolgaande kinderen. Met al het groot verkeer van tegenwoordig worden de wegen buiten de bebouwde kom steeds gevaarlijker om te fietsen of wandelen.

 3. Sofie zegt:

  Daar ben ik het helemaal mee eens dat zou prachtig zijn en veilig

 4. D.R. zegt:

  Wordt er in bovenstaande reacties over een fietspad naar Allardsoog bedoeld: langs de straat of door het natuurgebied?

 5. JanvD zegt:

  Er is een aantal reacties weggehaald, omdat de site niet helemaal goed werkt en er dan allerlei misverstanden ontstaan. Hier gaan dan weer anderen goed bedoeld op reageren. Het probleem met de site is, dat als je met “beantwoorden” op een reactie reageert, deze reactie desondanks helemaal onderaan wordt geplaatst en dan is de link met hetgeen waarop je wilde reageren weg. Probleem wordt doorgegeven aan de leverancier ……

 6. Gijs zwart zegt:

  Word niets over fietspad naar allardsoog gezegd alleen fietspaden achter de slotplaets

 7. Jan zegt:

  We mogen blij zijn als de planning in eind 2023 wel gehaald kan worden.

Geef een reactie