Open dag: stichting Cavia 25 jaar

Stichting Cavia viert 25-jarig bestaan met open dag
Neem een kijkje achter de schermen bij een van de grootste caviaopvangen in Europa

Op zaterdag 3 september a.s. organiseert Stichting Cavia in Bakkeveen een open dag om het 25-jarig bestaan te vieren. De caviaopvang begon als kleinschalig privé-initiatief aan huis, maar is inmiddels uitgegroeid tot de grootste in Europa. Momenteel verblijven er ruim 400 cavia’s in Bakkeveen. Tijdens de open dag kunnen belangstellenden een kijkje achter de schermen nemen en informatie verkrijgen over het houden van cavia’s. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 16.00 uur aan de Kreilen 4 in Bakkeveen.

Stichting Cavia vangt al 25 jaar cavia’s op die om verschillende redenen worden afgestaan. De meeste cavia’s vinden daarna binnen een paar maanden weer een nieuw thuis. Een aantal oudere dieren en cavia’s die speciale verzorging nodig hebben, wonen permanent in het ‘caviadorp’ in de opvang. In de ‘uitplaatsruimte’ verblijven de cavia’s die een nieuw huisje zoeken. Vanwege de verwachte drukte op de open dag worden er op 3 september geen cavia’s uitgeplaatst, maar reserveren is wel mogelijk. De medewerkers staan klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven over de verzorging van de diertjes.

Jaarlijks vangt Stichting Cavia zo’n 1.200 cavia’s op in Bakkeveen. De opvang wordt niet gesubsidieerd en is afhankelijk van donaties en de (bescheiden) bijdragen die mensen betalen voor het adopteren van een cavia. Tijdens de open dag laten medewerkers graag zien wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een opvang: bekijk met eigen ogen hoeveel caviahokken er staan, maar ook de enorme afvalcontainers en de pallets vol met paprika’s. Donaties zijn daarom heel welkom. Ook kunnen spullen voor cavia’s worden aangeschaft, zoals etensbakjes, schuilhokjes, gezonde snacks en nagelschaartjes.

Open dag Stichting Cavia
Zaterdag 3 september, 10.00 tot 16.00uur
Kreilen 4, Bakkeveen
www.stichtingcavia.nl

 

Geplaatst in: Kivafarm, Verzorging

Geef een reactie