Impressie vlooienmarkt 6 augustus

Het was een zeer geslaagde (vakantie)-markt. Al geruime tijd werd er goed weer verwacht: droog, temperatuur rond de 20 graden en niet al te harde wind. Het resultaat was er ook: vanaf 10 uur bijna 20 graden. Wel af en toe (dreigende) wolkenvelden, maar droog. Dus weer om actief te zijn en niet te liggen luieren.

Er hadden 539 standhouders geboekt. Een mooi aantal voor dit bouwvak weekend. De publieke belangstelling was groot. Niet alleen veel bezoekers met de auto; op de terreinen rond de markt stonden ook veel fietsen.  Daarnaast nog de mensen die wandelend van de campings en andere recreatie-verblijven vanuit Bakkeveen kwamen: in totaal naar schatting 5.000. En ….. voor de omzet van de marktkooplui ook niet onbelangrijk: men wilde wel kopen. Dat was het geluid wat we na de markt veel hebben gehoord. Al met al een prima markt.

Media aandacht
Aan media aandacht was er geen gebrek. De Leeuwarder Courant heeft een pagina groot artikel gemaakt over de markt. De journalist, Robert Jan Speerstra, was er al voor 4 uur in de ochtend !  De titel van het artikel in de LC “Met een zaklamp speuren naar parels in Bakkeveen: koopjesjagers komen vanwege de spanning al in het pikkedonker naar de vlooienmarkt“. Voor wie een abonnement heeft op de LC: klik hier. Wellicht publiceren we het artikel later nog eens; de LC kan immers ook niet van de wind leven.

Omrop Fryslân kwam wat later dan de LC, rond kwart voor 8. Verslaggever Willem Vermeltfoort en cameraman hebben beelden gemaakt voor de TV-uitzending zaterdagnamiddag en opnames gemaakt voor de radio in het middagprogramma. De titel “Keaplju op de rommelmerk yn Bakkefean oer har ultime ferkeaptechnyk“.
Klik hier voor de pagina van Omrop Fryslan met zowel het radio- als TV-verslag.

Volgende markt
De volgende markt is alweer a.s. zaterdag 13 augustus; midden in de bouwvak. Voor wie nog 20 augustus in de agenda heeft staan: dat is niet meer zo. In dat weekend (18, 19 en 20 augustus) is het DodoFestival in Bakkeveen en dan past de vlooienmarkt er niet meer bij. Dus zaterdag 13 augustus de laatste markt van augustus en dan de volgende op 3 september. Boeken en algemene informatie: www.bakkeveen.nl/markt

Hieronder nog een korte foto-impressie van de markt van 6 augustus (foto’s Martijnvandervaart.nl).

Geplaatst in: vlooienmarkt_2022, Vlooienmarkten

Geef een reactie