Nieuws van World Servants

World Servants Bakkeveen

Eindelijk is het dan bijna zover (1 – 20 augustus) dat na twee jaar actie voeren Krijn de Haan en Gerwin Reijngoud met World Servants naar Nepal gaan waar ze in een buitenwijk van de hoofdstad Kathmandu waar bijna een miljoen mensen wonen 2 klaslokalen gaan bouwen. In de gemeenschap leven veel mensen met verschillende religies en achtergronden. Het grootste deel van de bevolking leeft volgens het boeddhisme en hindoeïsme, waardoor er in de stad veel oude tempels te vinden zijn. Direct aan de rand van de stad is de natuur jungleachtig, begroeid met mooie oerwouden die vol zitten met verschillende exotische dieren.

Kathmandu is de indrukwekkende hoofdstad van Nepal dat aan de voet ligt van het Himalaya gebergte. Hierdoor is het toerisme een van de belangrijkste bronnen van inkomsten. In en rond Kathmandu liggen een aantal basiskampen om de Mount Everest te beklimmen.

De locatie waar de school gebouwd gaat worden ligt in een buitenwijk van Kathmandu die verder weg ligt van de dichtbevolkte stadse wijken. Hierdoor zijn er in deze wijk veel ouders op zoek zijn naar goede scholing voor hun kinderen.

Lijkt het je ook leuk om met World Servants mee te gaan en ben je 15 jaar of ouder dan kun je je aanmelden bij mij. Ik wil je graag helpen bij het voeren van acties en je voorbereiden op wat komen gaat. Zie hiervoor ook de nieuwe brochure van World Servants, kijk op de site 

Er zijn ook reizen voor volwassenen 25-75 jaar.

Groet namens de World Servants Bakkeveen, Johanna Ekas, Boskleane 31 Bakkeveen
[email protected]

Geplaatst in: World Servants

Geef een reactie