Kleurrijk Afrikaproject van OBS De Oanrin afgesloten

Vandaag (donderdag 14 april 2022) was de afsluiting van het grote project over Afrika op OBS De Oanrin in Bakkeveen.

Twee weken lang is er gewerkt aan allerlei aspecten van Afrika. Centraal in de lessen stond de cultuur van Afrika. Alle kinderen hebben Djembé-les gehad van een echte Djembéleraar en een Afrikaanse dans geleerd van een dansleraar uit Guinee. Daarnaast is in alle groepen onder leiding van een kunstenaar uit Oeganda op een creatieve manier aan het thema gewerkt. Alle drie vertelden ze over het leven in Afrika en hoe hun jeugd er daar uitzag.

Verder is er in alle groepen, vaak samen met ouders, tijdens vele lessen aandacht besteed aan de dieren, het wonen, het dagelijks leven, het landschap en de mensen van Afrika. Door kennis te nemen van andere culturen leren kinderen hier respect en waardering voor te ontwikkelen.

Donderdag 14 april was de grote afsluiting van dit project en lieten de leerlingen aan hun ouders en andere genodigden zien wat ze hadden geleerd en gemaakt. Ook was er nog een leuke Afrikaanse markt georganiseerd door stichting Afrikassi. (zie www.afrikassi.nl)

Het was een geweldige, kleurige afsluiting met veel muziek en een hele goede sfeer. Het hoogtepunt van de dag was dat alle kinderen van de school samen de aangeleerde dans op het plein uitvoerden.

Geplaatst in: Voorzieningen

Geef een reactie