Impressie vlooienmarkt 2 april 2022

De eerste markt van 2022 is alweer historie. In maart was het bijna elke dag goed weer. Op 31 maart sloeg het weer echt om en werd het koud, erg koud. Er viel sneeuw en dat bleef deels liggen. Gelukkig waren vrijdag 1 april de temperaturen iets boven 0, zodat vrijwel alle sneeuw weer smolt. Zaterdag zou het een paar graden bo0ven 0 zijn, redelijk wat wind en veel zon. Dat liep wat anders: er bleef veel bewolking en tegen 10 uur kwam er een stevige sneeuwbui waarbij de wind ook aantrok.

Een tafereel wat we nog niet eerder in de 34-jarige historie van onze markten hadden gezien: De koopwaar moest beschermd worden tegen de (natte) sneeuw. Mensen noemden het al een kerstmarkt. Veel publiek ging of naar binnen in de restaurants of snel naar de auto. Gelukkig dat na ca 10 minuten de bui voorbij was en er weer veel nieuw publiek kwam. Er zijn door de sneeuwbui ca 10 standhouders vertrokken; de rest heeft daarna nog goede zaken gedaan. We hadden verwacht dat de meeste standhouders vanwege de kou al om 12 uur vertrokken zouden zijn, maar dat bleek niet waar. Pas tegen 13 uur was de helft weg.

Er waren 374 boekingen. Na schatting zijn er 330 standhouders daadwerkelijk gekomen. De laatste 40 vonden het waarschijnlijk bij voorbaat al te koud.  De volgende markt is op zaterdag 7 mei. Dan zal het warmer zijn ….

Klik hier voor algemene info over de vlooienmarkt en boeken.

Hieronder een aantal foto’s van de sneeuw voorafgegaan door een filmpje van de sneeuwbui. (foto’s + filmpje: www.martijnvandervaart.nl)

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2022

Geef een reactie