Vrijdagmiddag: Wielrennen door Bakkeveen

De Bloeizone Fryslân tour

Op vrijdagmiddag 4 maart in Bakkeveen

De Healthy Ageing Tour staat dit jaar onder een nieuwe naam op de kalender. De vrouwenkoers is namelijk omgedoopt tot de Bloeizone Fryslân Tour. O.a. met de Jumbo-Visma ploeg.

Net als afgelopen jaar bestaat de wedstrijd uit drie dagen. Nieuw is dat alle etappes gaan starten en finishen in Friesland. De ronde begint op 3 maart met een individuele tijdrit over 14,4 kilometer in Surhuisterveen, bekend van het na-Tourcriterium. De tweede etappe voert van Eastermar naar Bakkeveen (4 maart) en gaat gedeeltelijk over Gronings grondgebied. De ontknoping van de ronde vindt op 5 maart in en rond Drachten plaats.

De organisatie kondigde alvast de deelname van de topploegen Trek-Segafredo, Jumbo-Visma en LIV Racing Xstra aan. De wedstrijd wordt dagelijks live uitgezonden op Omrop Fryslân en ook Eurosport gaat in Nederland en België de koers in samenvatting uitzenden. De ronde werd vorig seizoen gewonnen door Ellen van Dijk. In de eindstand ging de tijdritspecialiste Lisa Brennauer en Emma Norsgaard vooraf.

Bloeizone Fryslân Tour 2022 (3-5 maart)
1. Surhuisterveen – Surhuisterveen (ITT, 14,4 km)
2. Eastermar – Bakkeveen (135 km)
3. Drachten – Drachten (137 km)

Hierbij de starttijden en de te verwachten doorkomst tijden (afhankelijk van hoe snel ze rijden):

4 maart – Eastermar – Bakkefean
11.45 Start in Eastermar, ’t Hof ter hoogte van huisnummer 57
13.45 Eerste doorkomst in Bakkefean – Mjumsterwei (finishplaats)
13.55 Eerste doorkomst Haulerwijk (Leeksterweg, Hoofdweg, Compagnonsweg)
14.15 Eerste doorkomst Wijnjewoude (Merkebuorren, Duerswalmerwei)
14.20 Tweede doorkomst Bakkefean
14.30 Tweede doorkomst Haulerwijk
14.50 Tweede doorkomst Wijnjewoude
14.56 Finish in Bakkefean

Bloeizone Bakkeveen organiseert de volgende activiteiten:

 • De horeca biedt gezonde gerechten aan
 • Bij Dundelle is informatie te krijgen over de bloeizone vanaf 11.00u
 • In de gezonde huiskamerbus kunt u gratis een korte (20 minuten) fittest krijgen. Klik hier.
 • Vanaf 16.00u worden in de Mande de gewone fittesten aangeboden door de bloeizonebakkeveen. Hiervoor moet u aangemeld zijn. U mag ook best even komen kijken. We hopen op een gezellige en fitte vrijdag en zaterdag (fittesten vanaf 9.30 uur)

 

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen, Zien en doen

5 reacties op “Vrijdagmiddag: Wielrennen door Bakkeveen

 1. John zegt:

  Ik heb vandaag de tour du Fryslân gekeken en wist niet dat deze vandaag 3 x door Bakkeveen kwam. Maar op t laatst toch genoten!

 2. Mark zegt:

  Prachtige ronde en voor het grootste gedeelte mooie reclame voor Bakkeveen en omgeving. Enige negatieve aandacht rondom deze tweede etappe is waarschijnlijk het eigen afgegeven interview aan de Omrop door de Bloeizone.

  https://www.omropfryslan.nl/nieuws/1134561-consternatie-over-tijdrit-bloeizone-fryslan-tour-dit-niet-wat-je-wilt

  Wat een zure reactie van de Bloeizone op een hoofdsponsor. Opmerkingen als “maar dit klopt niet in de ogen van de mensen”.. hoe arrogant en belerend kan je zijn zeg. Ik zou graag de enquete inzien waaruit blijkt ‘de mensen’ een sponsor als easytoys niet vinden passen. Heerlijk ook om dan als daadkrachige actie te noemen dat je de koersdirectie al een mail hebt gestuurd! Dat zal ze leren!

 3. Arjan zegt:

  Nou inderdaad, wat een bekrompenheid. Zag het toevallig voorbijkomen op omrop Fryslan. Kreeg spontaan last van plaatsvervangende schaamte. Het is 2022, zo preuts hoeft het allemaal niet meer.

 4. Herman zegt:

  Sport en spel gaan goed samen. Daar BLOEIT de mens juist van op!

 5. Thor zegt:

  Deze reacties verwacht je natuurlijk wel van die thee drinkende geiten wollen sokken volk.wees blij dat er nog iemand sponsort!

Geef een reactie