Opvang vluchtelingen in Bakkeveen

Tijdelijke opvang eerste vluchtelingen
De eerste vluchtelingen uit Oekraïne zijn in de afgelopen week opgevangen in de Harmsdobbe en zijn door een groep vrijwilligers uit Bakkeveen ondersteund. Dit gebeurt nu ‘gewoon’ door er voor deze mensen te zijn en met ze te praten. Het was voor de betrokken vrijwilligers een (in)spannende week maar ook heel bijzonder en dankbaar.

Een vaste plek
Het doel van de gemeente is uiteraard om zo snel mogelijk een definitieve woonplek voor deze mensen te vinden in Opsterland. Voor de eerste groep is dat al gelukt: Er is een vrouw die nu een plek heeft gekregen in Lippenhuizen en een drietal mensen hebben een mooie plek definitief hier bij ons in Bakkeveen gekregen.

Code Hans
De gemeente en de vrijwilligers worden ondersteund door welzijnsorganisatie ‘Code Hans’. Deze laatste heeft een website gemaakt waar iedereen informatie kan vinden over van alles wat te maken heeft met ondersteuning en huisvesting van de vluchtelingen uit Oekraïne. Dat is: opsterlandvooroekraine.nl 

Vrijwilligerswerk doen?
Wilt u ook helpen? Iets doen als vrijwilliger? Op bovenstaande website is ook de mogelijkheid u aan daarvoor aan te melden. U kunt ook gerust eerst even bellen te informeren wat er mogelijk of gewenst is.

Gedoneerde goederen
We hebben van veel bewoners uit Bakkeveen e.o. veel spullen gekregen om de Harmsdobbe in te kunnen richten. Ontzettend bedankt daarvoor. Met wat we nu hebben kunnen we voorlopig goed aan de slag. Om kleding en veel andere dingen hebben we nog niet gevraagd, omdat dit nog niet direct noodzakelijk is. Dit kan echter snel veranderen. We zullen dan via deze website daar oproepen voor doen.

Namens alle vrijwilligers,
Minze Hamstra
Gonda Reinderink
opsterlandvooroekraine.nl

Geplaatst in: Oproepen

Geef een reactie