De holle weg bij Allardsoog is..

In het natuurgebied it Mandefjild, rond de heide van Allardsoog zijn een aantal wandelpaden (toegangen) aangepast.

Zo is het nu niet meer mogelijk om te wandelen door een gedeelte van de meer dan 700 jaar oude Drentse Weg (‘holle weg’). Deze is nu afgesloten en er is een ‘nieuw pad’ naast de holle weg gerealiseerd.

Hou er wel rekening mee als je gaat wandelen en je komt vanuit het dorp Bakkeveen, dat de wandelroute nu iets anders verloopt. En bij een ‘verkeerde beslissing’ zal er een x-aantal kilometers meer moeten worden gelopen. (i.v.m. dat nu bepaalde doorgangen er niet meer zijn. (afgesloten).

De ‘holle weg’: De meer dan 700 jaar Oude Drentse Weg is een zogenoemde ‘holle weg’, eeuwenlang de verbindingsweg tussen Drenthe en Fryslân. Paarden, wagens en ontelbare voetstappen en het op hopen waaiende zand zorgden ervoor dat de wegen door dit onherbergzame gebied uitsleten is tot op de leemlaag. Grote groepen ‘Hannekemaaiers’ kwamen voor werk vanuit Duitsland. Ook de ‘Poepen’ met hun negotie zoals de Brenninkmeyers, de eigenaren van C&A, kwamen zo naar Fryslân.

Op de website itfryskegea.nl is niks te vinden waarom deze beslissing is gemaakt. Wellicht komt dit later nog.

Onderstaand een aantal foto’s van de nieuwe en oude toegangen.

Geplaatst in: 2022-gebeurtenissen

2 reacties op “De holle weg bij Allardsoog is..

  1. Klaas zegt:

    Vrij bizar dat zo’n prachtig cultuurhistorisch pad niet meer toegankelijk is. Dit mag het Fryske Gea best even uitleggen!

  2. Wandelaar zegt:

    Heeft vast iets te maken met loslopende honden en dolle fietsers

Geef een reactie