Water- en gasleiding Mandewyk lek (slot)

Update 17 uur (slot)
Gaslek was snel weer gerepareerd door Liander, rond kwart over 3.
Daarna zijn twee buiselementen van de (oude) transportleiding verwijderd en door een PVC-stuk vervangen. Men is het gat weer aan het dichtmaken. Er komt nog geen water uit de kraan, maar dat zal naar verwachting niet lang meer duren (Leiding moet eerst gespoeld worden). Nog 3 foto’s aan eind toegevoegd.

Update 14:30 uur.
De boom is verwijderd. Helaas zat de gasleiding ook nog iets verknoopt in de boomwortels en ….. is er nu dus ook nog een gaslek. De werkzaamheden van Vitens liggen stil en Liander moet komen om het lek te dichten. Daarna kan Vitens weer verder. Zie foto’s onderaan dit artikel.

Update 11:45 uur.  De Watertransportleiding is vrijgegraven en gekapt (veel boomwortels). Er moet een nieuw stuk ingeplaatst worden. Dit zal nog vele uren in beslagnemen. Zie 2 fotootjes onderaan.

Update 9:50 uur, 3 foto’s van leegpompen toegevoegd.
Het betreft de watertransport leiding van Appelscha naar Bakkeveen en verder. De leiding is 300 mm in doorsnede.

Update 8:30 uur
De watertransportleiding aan de Mandewyk is lek.

Al voor middernacht vrijdag op zaterdag kwam er geen water uit de kraan aan de Mandewyk tussen Bakkeveen en Waskemeer. In het vroege ochtendgloren heeft een monteur van Vitens het lek gevonden tussen de nummers Mandewyk 5 en 7. De lekkage zit niet ver van een vijver af en precies onder een boom. Die vijver is helemaal overgestroomd.

Er is extra materieel onderweg: wegafzettingen en een pomp van Gebr. Kok om het water weg te pompen.

Door schakelingen is nu alleen het deel Tsjerkewal vanaf Alde Drintsewei, Mandewyk tot kruising Mandefjild en de Nije Drintsewei zonder water. Het blijkt dat ook de Houtwal (deel buiten bebouwde kom) geen water heeft. Reparatie kan nog wel even duren ……

 

Volgens de website waterstoring.nl: zijn ze nog op zoek naar de exacte locatie van de breuk.
(Startdatum 19-2-2022 04:45 – verwachte einddatum 19-2-2022 15:45)

Meer informatie volgt.
https://www.waterstoring.nl/storing/469437)

Geplaatst in: 2022-gebeurtenissen

Geef een reactie