Help Maaike met onderzoek naar kanker

Even voorstellen
Ik ben Maaike de Boer 33 jaar en ik woon ondertussen alweer een jaar met mijn man en onze tweeling in Bungalowpark ’t Hout in Bakkeveen. Wij wonen tijdelijk in het bungalowpark omdat wij een huis laten bouwen in Drachten. Ondanks dat we het jammer vinden dat ons huis vertraging oploopt door de coronapandemie, hebben we helemaal geen klagen. We zitten op een heerlijke plek in een prachtige omgeving.

In september 2021 ben ik een actie gestart om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Deze actie ben ik samen met mijn broertje en schoonzus gestart. Op dit moment staan wij in bushokjes en er is aandacht aan besteed door verschillende kranten. Wij doen deze actie omdat ik sinds januari 2021 melanoomkanker stadium 4 heb. Daarnaast werd in april 2021 bij mijn nichtje neuroblastoom stadium 4 gediagnostiseerd. Voor ons is er nog een hoop onderzoek nodig. Ik word palliatief behandeld en ik doe mee met een experimentele behandeling. Deze slaat wonderbaarlijk goed aan en dit bewijst des te meer dat onderzoek zo hard nodig is. Mijn lieve nichtje Allexa heeft een overlevingskans van 20 tot 40%. Zoals je begrijpt gaan we voor haar een hele spannende periode tegemoet. Wij vinden ons te jong om te overlijden aan kanker en daarom zijn wij een actie gestart.

Op 4 februari (wereldkankerdag) lopen we samen met familie en vrienden van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam, naar het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Dit is een tocht van 50 kilometer. We hebben deze 2 kankercentra uitgekozen omdat wij hier zelf worden behandeld. Allexa in Utrecht en ik in Amsterdam. Het AVL en het PMC zijn wereldwijd vooraanstaand in het onderzoek naar kanker. Maar dat onderzoek kan niet plaatsvinden als er geen geld is.

Op dit moment krijgt 1 op de 3 Nederlanders te maken met kanker. Wij willen uiteraard niet overlijden aan deze ziekte, maar wij vinden ook dat anderen niet meer moeten kunnen overlijden aan deze ziekte. Wij begrijpen ook dat hiervoor nog een lange weg te gaan is maar we komen steeds verder als het gaat om onderzoek. En daarom zamelen wij geld in voor het onderzoek wat in beide kankerinstituten plaats vindt. In Europa zijn beide instituten vooraanstaand. Zowel de foundation van het AVL als de Foundation van het Prinses Maxima Centrum, zijn partners van KIKA en KWF. Wij hebben er voor deze actie gericht voor gekozen om het geld rechtstreeks naar het onderzoek van kanker te laten gaan.

Mensen kunnen ons sponsoren voor de route die we lopen. Er lopen ook verschillende ouders van school mee. Op onze actiepagina kunnen mensen doneren. Het geld gaat rechtstreeks naar de 2 kankerinstituten. Dus het komt niet eerst bij ons terecht. We willen de actie op die manier zo zuiver mogelijk houden.

De actie is terug te vinden via onze actiepagina Te jong tegen kank

er @tejongtegenkanker (actievooravlfoundation.nl), maar ook op Instagram en Facebook: @tejongtegenkanker. Voor ons bereik zouden mensen ons al heel erg helpen als ze onze actie willen volgen op Instagram en Facebook. Want hoe meer mensen ons volgen hoe groter het bereik van onze actie wordt.

Hartelijke groet,
Maaike de Boer

Geplaatst in: Oproepen

1 reactie op “Help Maaike met onderzoek naar kanker

  1. karel klein obbink zegt:

    beste Maaike, ik denk dat veel Bakkeveners mee gaan doen, bij de jaarlijkse collecte kreeg het Kankerfonds het hoogste geldbedrag. Wist je trouwens dat het Longfonds hout heeft laten onderzoeken, daaruit bleek dat eiken- en beukenhout kankerverwekkende stoffen bevatten.veel succes, groet, karel

Geef een reactie