Glasvezel in Bakkeveen? Filmpje !

DELTA wil graag een glasvezel netwerk in de dorpskernen van Opsterland aanleggen. Ook in Bakkeveen.

De aanleg gaat door als tenminste 25% van de adressen een jaarabonnement afsluit. In dat geval wordt bij alle adressen glasvezel tot in de “meterkast” gebracht. Dat betekent dat er voor adressen die later nog met glasvezel willen internetten, niet meer gegraven hoeft te worden. Wel moet bij mensen die later mee willen doen, forse aansluitkosten worden betaald.

Hieronder een Delta filmpje met informatie over glasvezel en het project. Mogelijk helpt dit in de besluitvorming.

Meer info: gavoorglasvezel.nl

Filmpje: klik hier 

Geplaatst in: Bakkeveen

9 reacties op “Glasvezel in Bakkeveen? Filmpje !

 1. A.H. zegt:

  Ik heb me gelijk aangemeld. En ik hoop dat we de 25% halen. Nu is misschien het huidige internet nog goed genoeg, maar dat was “vroeger” met internet via de telefoonlijn ook. Tegenwoordig wordt er zoveel thuis gewerkt en is een goed internet netwerk erg belangrijk. Ook is technologie vanuit het ziekenhuis het beste met glasvezel, het verschil dus tussen thuis verblijven of in het ziekenhuis. Voor iedereen zit er, op termijn, wel voordeel aan om het nu te doen. Nadien wordt het in ieder geval duur.

 2. V.K. zegt:

  Wij ook zonder er te lang over na te denken. Al zou het alleen maar zijn dat zo’n kabel over een aantal jaar wel onmisbaar is

 3. A. Pander zegt:

  Ik woon in Siegerswoude, maar als mijn postcode invul wordt er verteld dat het niet mogelijk is…

 4. Joost zegt:

  Wij hebben ons ook aangemeld voor glasvezel en wonen in Frieschepalen

 5. Jan van Dalen zegt:

  Delta legt alleen glasvezel aan in die gebieden, waar KabelNoord 2 jaar geleden niet is geweest. Siegerswoude viel (bijna?) geheel in het witte gebied wat door KabelNoord van glasvezel is voorzien. Daar gaat Delta niet nog een glasvezelkabel naast leggen…. Delta doet de grijze gebieden; dat is waar meestal ook Ziggo kabel ligt.

 6. A. Pander zegt:

  Klopt, er is toentertijd glasvezel aangelegd door Kabel Noord, maar dat was niet te betalen. Ik meende dat het iets van €1500 kostte om het aan te leggen. Begrijpelijkerwijs heeft groot deel van onze straat daar vriendelijk voor bedankt. En een andere keuze voor glasvezel hebben we hier niet

 7. S.j zegt:

  Lees eerst maar eens de recensies over delta op internet. Daar word je niet bepaald vrolijk van. Daarom heb ik het aanbod afgewezen.

 8. Bas zegt:

  Hopelijk halen we de grens! Op het moment kun je in Bakkeveen alleen bij Ziggo terecht voor relatief snel internet, wat ze een monopoliepositie geeft. Met glas krijgen we sneller internet, terwijl hopelijk ook Ziggo wordt aangespoord om in dit gebied wat sneller zijn best te doen.

  We hadden in ons vorige huis glasvezel en missen het nog iedere dag, haha.

 9. Wilfred Groeneveld zegt:

  Als je je bij Caiway wilt aanmelden doe dat dan met de link: https://www.caiway.nl/internet/glasvezel/opsterland/aanbod
  Hier heb je de mogelijkheid om voor 3 Slimme Wifi boosters (eerste 12 maanden 0,-, daarna 3,- p/mnd) te kiezen. Dit is volgens de site een mesh wifi netwerk. Dat wordt bij Delta omschreven als gratis wifi tot in de nok.

Geef een reactie