Week van de pleegzorg

Van 3 tot en met 10 november 2021 is de Week van de Pleegzorg.

Met deze landelijke actieweek vragen wij aandacht voor kinderen die geen stabiele en veilige thuissituatie hebben. Voor een passende plek voor elk kind waar het zo thuis mogelijk kan opgroeien zijn meer mensen nodig, ook in Friesland. Wij streven ieder jaar naar 50 nieuwe pleeggezinnen maar dit lukt helaas niet altijd.

Iedereen wil kinderen zo thuis mogelijk laten opgroeien. Als dit bij de eigen ouders niet lukt, dan het liefst bij pleegouders. Bij voorkeur in de eigen woonplaats, zodat een kind niet van school hoeft te veranderen en contact kan houden met familie, vriendjes en vriendinnetjes.

Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. In Friesland maken 850 kinderen voor korte of langere tijd gebruik van pleegzorg dankzij de inzet van circa 650 pleeggezinnen.

Klik hier voor meer informatie

Wanneer u meer wilt weten over pleegzorg kunt u ook contact opnemen met

  • Tjitske Spinder 06 21458411 of
  • Ingrid Dijkstra 06 52641657

uit Bakkeveen

Geplaatst in: Oproepen

Geef een reactie