Glasvezel voor Bakkeveen ?!

Glasvezelcampagne voor Bakkeveen van start
(en alle andere dorpen in Opsterland)

DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in alle dorpskernen van Opsterland waaronder Bakkeveen. Bedoeld om alle dorpen in Opsterland van glasvezel te voorzien. Als de 25% van de inwoners van Bakkeveen ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk door vóór 2 februari 2022 een abonnement af te sluiten bij één van de aangesloten telecomaanbieders, komt er daar glasvezel.

Allereerst, wat is glasvezel?
Glasvezel is een hele dunne draad van glas en maakt het mogelijk data te transporteren, met hoge snelheid over grote afstanden. Veel meer bestanden en veel sneller dan met kabel of ADSL.

Bij glasvezel is sprake van een unieke verbinding tussen twee punten, elke gebruiker heeft een eigen glasvezelkabel naar de meterkast en hoeft die verbinding niet te delen. Oorspronkelijk werd glasvezel toegepast op hoofdroutes omdat daar de meeste capaciteit nodig is. Door de continue stijging in verbruik zijn we toe aan de laatste fase: het aanleggen van glasvezel tot in de meterkast.

Met glasvezel haal je de modernste technologie met een enorme capaciteit in huis. Het is bij uitstek geschikt om de ontwikkelingen bij te houden. Bovendien is een woning beter verkoopbaar, want een huis met snel internet is klaar voor de toekomst.

Glasvezel geeft dus verreweg de meest stabiele en snelle internetverbinding. Doordat er meer slimme apparatuur in de huizen komt, we vaker thuiswerken, meer series streamen, online gamen, maar ook langer thuiswonen, is de zekerheid van goed internet voor vandaag én morgen nog belangrijker geworden.

Waarom glasvezel voor Opsterland?
Jaap Bosma namens DELTA Fiber Netwerk legt uit: “Wij richten ons met de glasvezelcampagne op de kleinere plaatsen omdat we overtuigd zijn dat glasvezel flink bijdraagt aan de leefbaarheid in dorpen. Het gaat er ons om dat we een open glasvezelverbinding krijgen die heel Opsterland toekomstbestendig maakt. Bijvoorbeeld om de jeugd hier te behouden, dat zijn echt de grootverbruikers en voor hen is het super belangrijk. Het beste internet mag niet alleen voorbehouden zijn aan grote steden. Wanneer 1 op de 4 huishoudens ‘ja’ zegt tegen een van de glasvezelabonnementen is de glasvezelverbinding nu gratis.

We benadrukken ook graag dat het glasvezelnetwerk een ‘open netwerk’ is. Iedere provider kan zich melden om diensten en verschillende abonnementsvormen aan te bieden. Zo ontstaat er eindelijk een gezonde concurrentie.

Het vertrouwen in daadwerkelijke aanleg is ook groot omdat er op dit moment bijvoorbeeld in Ooststellingwerf, Fryske Marren en Sudwest-fryslãn de schop al in de grond is gegaan door DELTA Fiber Netwerk medewerkers. De aanleg zou dus ook al snel kunnen beginnen.

Kortom, sneller en stabieler internet, meer keuzevrijheid én Bakkeveen en heel Opsterland is, net als iedereen om hen heen, klaar voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het internet.”

Informatieavond in Ureterp
Gedurende de glasvezelcampagne zullen er meerdere momenten georganiseerd worden om iedereen persoonlijk te spreken om vragen te beantwoorden of te helpen met inschrijven. Zo is er een informatieavond op dinsdag 23 november vanaf 19:00 in M.F.C. De Wier, Ureterp. Hopelijk zien we je daar.

Wil je nu al meer informatie, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via: gavoorglasvezel.nl.

Of wil je je inzetten als ambassadeur om glasvezel mede mogelijk te maken, neem dan contact met Jaap Bosma via [email protected]

Geplaatst in: Bakkeveen, Oproepen

Geef een reactie