Jelmer Bouma voltooit Giro di KiKa 2021

Wellicht bent u het alweer vergeten. Maar eind 2019 ben ik (o.a. in Bakkeveen) met de pet rondgegaan voor het goede doel. Ik had me destijds ingeschreven voor Giro di KiKa, een wielertocht in de Italiaanse bergen om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit zou in eerste instantie in juni 2020 plaatsvinden. Velen van u hebben hiervoor een mooie donatie gedaan en begin 2020 had ik het geld al bij elkaar om me volledig te kunnen focussen op de zware inspanning die ik in het vooruitzicht had. Helaas ging er in die tijd een virus rond dat roet in het eten gooide, waardoor de tocht 3 keer werd uitgesteld. Gelukkig kon de tocht eind augustus 2021 toch plaatsvinden. Bij deze even een update voor alle goede mensen die hebben gedoneerd!

Eerst nog even een korte introductie van het goede doel: KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Door diverse activiteiten en evenementen zamelt de organisatie geld hiervoor in. De wielertocht Giro di KiKa is hier een mooi voorbeeld van. Gezien het feit dat ik graag op de racefiets zit én dat ik de organisatie een warm hart toedraag, leek mij dit een mooie uitdaging.

29 augustus tot en met 3 september was het zover. In 6 dagen stonden er vijf tochten op het programma. Elke dag met twee of drie stevige beklimmingen: In totaal moest er 550 kilometer met een totaal van 14000 hoogtemeters worden afgelegd. Op de slotdag moest er nog ‘even’ twee keer de Stelvio beklommen worden. Gelukkig had ik hard getraind in de voorbereiding en ben ik er redelijk goed doorheen gekomen!

Na zoveel tijd tussen uw donatie en de tocht bent u zich misschien gaan afvragen wat er met uw geld is gebeurd. Middels dit bericht wil ik u mededelen: Het is allemaal goed terechtgekomen! Al het geld dat is ingezameld gaat direct naar Stichting KiKa. Samen met de andere wielrenners hebben we een prachtig bedrag ingezameld: In totaal ruim 1.1 miljoen euro, waarvan ik zelf €2.613 hebt ingezameld.

Ik wil iedereen die een bijdrage heeft gedaan ontzettend bedanken! Door u is dit prachtige bedrag gerealiseerd. In het bijzonder wil ik graag nog even De Brink bedanken voor de hulp. Samen met Chris Fokkema hebben we twee evenementen georganiseerd (de KiKa Bingo en het Foute Feest), waarmee we in totaal zo’n €1.200,- bijeen hebben gesprokkeld!

Geplaatst in: 2019-gebeurtenissen, 2021-gebeurtenissen, Bakkeveen

Geef een reactie