De markantste boom bij Natuurvereniging

Uitslag Fotowedstrijd Markante Bomen
Oost- Opsterland/ Natuerferiening Bakkefean e.o.

Zoals u indertijd hier kon lezen, had de Natuerferiening Bakkefean e.o. over de maanden mei, juni en juli 2021 een fotowedstrijd Markante Bomen voor Oost-Opsterland uitgeschreven. In juli sloot ook de Natuurvereniging De Geaflecht uit Gorredijk  zich bij de fotowedstrijd aan, voor het westelijke gedeelte van Opsterland. Zij maken hun winnaar in de SA! bekend. Er zijn bij de Natuerferiening Bakkefean e.o.  in totaal  22 foto’s ingezonden, bij de Geaflecht waren dat er 34. Het resultaat heeft ons aangenaam verrast.

In augustus heeft de jury, bestaande uit de bestuursleden Jan Dirk vd Meulen, Ingrid Arends en Roel vd Brug, haar werk gedaan en de winnende foto gekozen. De foto’s waren genummerd, zodat de jury niet wist wie de inzenders waren.
De winnaar is foto nr. 18 geworden, die ingezonden is door Rino Rietveld uit Bakkeveen (zie foto).
In de SA! wordt in september extra aandacht besteed aan een aantal foto’s uit de wedstrijd, waaronder ook de winnende.

De boom op de winnende foto staat op de begraafplaats van Siegerswoude en is een meer dan 100-jarige oude Thuja. De fotograaf heeft bewust de stam van deze grote levensboom gefotografeerd, vanwege z’n prachtige bast en dikke zijtakken. De imponerende tak helemaal onderaan op het linker gedeelte van de foto is de dikste en de grootste en is een hangende  boom op zich geworden.

Niet alleen de foto’s, maar ook de kleine verhaaltjes bij sommige foto’s hebben we zeer gewaardeerd. Samen geeft dat een mooi beeld van hoe bijzonder een boom voor een mens kan zijn. Om die reden verdient in onze ogen elke ingezonden foto een eervolle vermelding!
Hopelijk heeft de wedstrijd er eveneens voor gezorgd dat er meer aandacht komt voor het bomenbestand in onze omgeving. Het is goed als mensen merken dat men bomen waardevol vindt, en dat je ze niet zomaar moet kappen als je een beetje last hebt van vallende blaadjes of van schaduw…..

We willen alle deelnemers nogmaals bedanken voor hun inzending.
Op onze website kunt u alle ingezonden foto’s  van Oost-Opsterland bekijken:
www.natuur-bakkeveen.nl/ingezonden-fotos-fotowedstrijd-markante-bomen

Met boomvriendelijke groet,
Natuerferiening Bakkefean e.o.

Geplaatst in: Natuerferiening Bakkefean

Geef een reactie