Yoga en tai chi op De Slotplaats

Yoga en tai chi op landgoed De Slotplaats

Kom heerlijk tot jezelf met yin yoga in de achtertuin van restaurant De Slotplaats. Of maak kennis met de prachtige bewegingen van tai chi. Alleen in juli en augustus, op dinsdag en woensdagochtend. Na afloop staat er een kopje thee of koffie voor je klaar met een speciale lekkernij.

Aanmelden kan via de website Natuurmonumenten

Yin yoga: rustgevend en maakt je soepel
Bij yin yoga rek en strek je vanuit volledige ontspanning. Je blijft een paar minuten in dezelfde houding en gaat dan weer verder. Dat is heerlijk rustgevend en maakt je lekker soepel.  De yogahoudingen die we doen, zijn heel eenvoudig.
Vind je het toch wat lastig, dan is er altijd wel een eenvoudige variant. Je krijgt duidelijke instructies hoe jij een houding het best kunt doen.

Tai chi: bewegen in slow motion
Tai chi lijkt op beweging in slow motion, maar het is veel meer. Je leert bewegen met aandacht voor je lichaam. Zo ga je zuinig om met je energie, krijg je minder slijtage en blijf je langer jong. En het is gewoon heel leuk om te doen.
De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Heb je ervaring met tai chi, dan krijg je speciale aandachtspunten, zodat het ook voor jou interessant is.

Praktische informatie

  • Doe soepele kleren aan.
  • Tai chi doe je op soepele schoenen of lekker blootsvoets. Alle bewegingen zijn staand of lopend.
  • Bij yin yoga lig je op een yogamat. Het is fijn als je zelf een yogamat meeneemt, maar je kunt er ook een lenen. Neem zelf een (bad)handdoek mee (liefst twee als je een mat leent).
  • Mocht het regenen, dan gaan we naar binnen.
  • Elke week doen we wat anders, dus kom gerust nog een keer.
  • Kosten: € 22,50. Ben je lid van Natuurmonumenten dan krijg je 30% korting.

Rieky Takken

 

Geplaatst in: Verzorging

Geef een reactie