Impressie Vlooienmarkt 3 juli 2021

Het jaar 2021 is net over de helft en dan kunnen we de eerste markt van 2021 organiseren. De corona-beperkingen zijn zodanig opgeheven dat in feite alleen “afstand houden” nog speelt voor buiten evenementen zoals het onze. Afstandhouden is vertaald naar een ruimte van 5 m2 per persoon. Dat lukt gemakkelijk op de terreinen van de vlooienmarkt. De looppaden tussen de stands waren net als vorig ca 5 meter of breder. De smallere delen van de marktterreinen waren niet in gebruik.

In de aanloop naar de markt doemden 2 problemen op. Het heeft erg veel geregend, waardoor lager gelegen delen van de terreinen wat nattig waren. Om onszelf niet in de nesten te werken hebben we het aantal standhouders van max 500 naar max 450 teruggebracht. Achteraf gezien had 500 ook wel gekund, maar dat is achteraf.

Het 2e probleem viel veel meer op. De website bakkeveen.nl begaf het door de enorme drukte bij het aanmelden op woensdag 30 juni om 17 uur.  In 2 minuten tijd waren er 100 reserveringen binnen. ’s Avonds kwam de site weer even in de lucht (een kwartier ongeveer) en dat leverde zo’n 260 aanmeldingen op. Iedereen wilde blijkbaar op de markt staan als verkoper. Donderdagavond hebben nog een kleine 100 standhouders kunnen reserveren, zodat we op ongeveer 450 uitkwamen.

Opvallend was zaterdagochtend dat de bezoekers erg vroeg waren. Parkeerterrein P2 was al voor 7 uur vol, terwijl dat anders op zijn vroegst rond half 8 is. Er zijn in totaal 6 terreinen, zodat er meer dan voldoende ruimte was voor bezoekers om te parkeren. Omdat bezoekers erg vroeg waren vertrokken deze ook eerder en konden de “laatkomers” opnieuw vooraan parkeren op de leeggevallen plekken.

Het aantal geparkeerde auto’s op de parkeerterreinen is nog nooit zo groot geweest. Ook standhouders waren zonder uitzondering heel erg tevreden: ze hadden nog nooit zo’n goede markt beleefd.

Bij vrijwel iedereen was een “uitgelaten” stemming waar te nemen. Blij dat men op de markt kon staan of blij dat men een markt kon bezoeken. Er waren weinig mondkapjes te zien. Van de desinfectiemiddelen op de markt is nauwelijks gebruik gemaakt. En wat ook meespeelde was natuurlijk het weer. Droog, regelmatig zon en temperaturen iets boven de 20 graden. Dat was voorgaande dagen vaak slechter.

Volgende markt is op 24 juli. Standhouders dienen dan wederom te reserveren. Wanneer? Dat weten we nog niet. Volg www.bakkeveen.nl/markt.

Hieronder een foto-impressie van martijnvandervaart van rond 11 uur.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2021, Vlooienmarkten

3 reacties op “Impressie Vlooienmarkt 3 juli 2021

  1. Gerry zegt:

    Rechts houden is nog wel een “dingetje”…

  2. S.W.van Knobbelsdorf zegt:

    Inderdaad, Meld U even aan als vrijwilliger…opgelost keep right..

  3. Elvi Kagchelland-Klaarmond zegt:

    Geweldig genoten weer. Afstand houden was wel nog een dingetje, regelmatig stond er iemand pal achter me bij een stand. Waarschijnlijk door het enthousiasme. Maar verder was de sfeer als van ouds. De buit besloeg vier tassen met totaal uitlopende leuke spullen van de laatste Libelles voor 25 ct per stuk tot een spaarkip inclusief 11 ct inhoud en een Cubaanse munt voor 50 cent. Ook stonden er weer mensen met hun eigen gekweekte planten, verse Laurier takken nog s’ morgens gesnoeid, boeken, cds en lp’s, kleding, houten theebladen, knutselmateriaal voor de herfst, pompoenen van steen, beelden van eekhoorns, eenden, egels, en een tijger. Een zinken emmer zgan een mooie puzzel uit 2020 van Ann Mortimer, een theepot en kopjes van Janneke Brinkman. Veel van mijn wensen die ik had verstuurd werden weer vervult; zoals de Champagne stokrozen en de zalmkleurige phloxen, bij iemands moeder uit de tuin, een soort dat nu al niet meer verkrijgbaar is. Alhoewel ik als echte Amsterdamse, wonende (17jaar) in Friesland die kleur zalm zelf beschrijf als Amsterdams knalrozeorange. Thuis gekomen blij koffie gedronken en de volgende dag aan de slag op de naaimachine en met de penselen om de beeldjes te restaureren en hier en daar een mooie knoop of een los steekje vast naaien. Kortom topdag! En dan ook nog weer allemaal leuke contacten, zeker de helft van het marktplezier!

Geef een reactie